StoryEditorOCM
Šibenikpredsjednik u šibeniku

Milanović: ‘Nisam isplazio iz neke lokve kao Banožić jučer. On kleveće čovjeka koji je riskirao svoj život 1992.‘

Piše Toni Veljača
17. svibnja 2022. - 13:36

Nakon svečane sjednice Županijske skupštine Šibensko-kninske županije koja se održala povodom obilježavanja Dana županije, predsjednik Zoran Milanović komentirao je političke aktualnosti, a među njima i situaciju s ministrom obrane Marijom Banožićem te umirovljenim brigadirom, pilotom Ivanom Selakom.

Naime, Selak, heroj Domovinskog rata nije bio pozvan na obilježavanje 30. obljetnice preleta dvaju MIG-ova iz JNA na hrvatsku stranu. Svečanosti je tek nazočio pilot Ivica Ivandić koji je upravo sa Selakom preletio iz Srbije u Hrvatsku. Uz nepozivanje umirovljenog brigadira na obljetnicu, ministar obrane je Selaka, neizravno doveo u vezu s raketiranjem Vinkovaca što je Milanović oštro osudio.

- To je bijednik i lopov, i to što govorim je dokazano. Ja nisam isplazio iz neke lokve kao Banožić jučer. Ja vas sada pitam je li to kleveta? On kleveće čovjeka koji je riskirao svoj život 1992. godine, kada je Hrvatsku preletio s MIG-om, a samo nekoliko ljudi se to usudilo napraviti – rekao je Milanović.

Komentirao je Milanović i potez premijera, Andreja Plenkovića, koji je navodno nakon toga zvao državnu odvjetnicu.

- Plenković je jučer zvao državnu odvjetnicu, to je moja pretpostavka, i onda kada je shvatio što je napravio se prepao da to ne izađe van pa je to podijelio s javnošću. Čovjek je zvao državnu odvjetnicu, što je protuustavno ponašanje, pa to je za opoziv, za izgon iz političkog života – jasan je Milanović.

Ponovio je Milanović i to da je odluka Ustavnog suda o referendumima Mosta, državni udar te naglasio da Ustavni sud treba ukinuti.

- 400 tisuća građana, pri zdravoj svijesti potpisalo je inicijativu. Oni su rekli da je to bez veze, i doviđenja, nikom ništa. To je ustavni udar. Nikada se u Hrvatskoj ovako nešto nije dogodilo, i ovo baca potpuno novo svijetlo na ponašanje svih nas koji moramo štititi ustav. Ja razmatram svoje opcije, jer očito na njihov moral i poštenje ne mogu računati.

Dotakao se Milanović i predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića.

- Šef tajne službe je postao predsjednik vrhovnog suda, u kojoj to normalnoj zemlji ima osim u Rusiji. Njega nikada nitko nije dirao, osim što ga je Tuđman vjerojatno stavio nekada na neku listu. Zastupao je najbogatije kuće u državi, a kako, znanjem? Koji strani jezik govori taj čovjek, ima 70 godina, pa ne zna ni hrvatski.

20. travanj 2024 05:13