StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Midibus uspješno položio ispit: Pun puncat uz serpentine do Baronea

11. srpnja 2018. - 16:20

U srijedu je, na parkiralištu kraj Stadiona Šubićevac, održana primopredaja midibusa – s 20 sjedećih i isto toliko stajaćih mjesta – što ga je šibenska gradska uprava, nabavila u sklopu projekta 'Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan'.

Nagurali su se u njega predstavnici šibenske sedme sile, zaposlenici gradske ustanove Tvrđava kulture i gradonačelnik Željko Burić, sa zamjenikom Paškom Rakićem – u dresu Ante Rebića – te pročelnikom za gospodarstvo Petrom Mišurom.

Bus je uspješno položio prezentacijski test – uspeo se pun puncat uz serpentine, usku zavojitu cestu prema tvrđavi Barone, što znači da će to isto uspjeti i do Svetog Ivana kada se izgradi cesta, i kada projekt krene u 'fizičke radove' koje gradonačelnik najavljuje za 'kraj godine'.



Autobus je, kako je pojasnio Mišura, nabavljen putem javne nabave, po cijeni od 650 tisuća kuna, a služit će za prijevoz djece jer je jedan od sadržaja koji se u sklopu EU projekta gradi na Svetom Ivanu edukacijski kampus. Taj bi kampus, odnosno stručno edukacijsko središte trebalo raditi tijekom čitave godine, i iz njega bi kretale ekspedicije i izleti na sva kulturna i arheološka dobra u gradu Šibeniku i u šibenskoj okolici, u čemu bi upravo midibus imao glavnu prometnu ulogu. U međuvremenu, najavio je Mišura, JU Tvrđava kulture napravit će plan i program njegovog korištenja.

S obzirom kako je prezentacija bila najavljena za 11,30 sati a počela je u podne, s pola sata zakašnjenja, već sada je vidljivo da će se vrlo lako uklopiti u šibenski vozni red. Odnosno – nered. Uostalom, ako kasni projekt Svetog Ivana, može malo i sam autobus. Koji je čak stigao i - prerano.

25. travanj 2024 08:08