StoryEditorOCM
ŠibenikVAPAJ ŠIBENSKIH VOZAČA

Mičite betonske 'kape' s parkinga, dobre su jedino za skršit auto!

30. svibnja 2018. - 14:55

Dajte, molim vas, ako nećete vi, neće nitko – upozorite nadležne na te ružne betonske polukugle koje stoje na Poljani i odvajaju parking od pješačke zone!

Ne samo da su ružne, nego su i opasne, jer nisu rijetki vozači koji ih, s obzirom da su dosta niske, i ne primijete kad se parkiraju, pa razbiju branik ili podvozje – kazalo nam je nekoliko viđenijih Šibenčana, tražeći da o cijelom problemu napišemo i koju riječ u novinama.



Jer, vele, s novim tehnologijama i parkirnim senzorima, odnosno kamerama koje su sve češće – osobito na skupim vozilima – ovaj problem ne postaje manji, nego sve veći. Jer, senzori i kamere – koji su postavljeni na višem položaju – uopće ne registriraju ove niske "kapice" pa se vozačima koji se sve više oslanjaju samo na svemoguću tehnologiju događaju štete. Koje ne samo da nisu jeftine, nego, osim novca, troše vrijeme i živce.

Da je to često puta tako, vidi se i na slici našeg fotoreportera Nikše Stipaničeva, na kojoj se vidi kako je ovaj opel furgon prešao branikom preko zaštitne polukugle. Nismo sigurni kako je branik prošao kada se vraćao u rikverc?



– Ovih polukugli nema više nigdje nego u Šibeniku. To treba bacit ća! Ne samo s Poljane, nego i s drugih lokacija u gradu. Što će staviti umjesto njih? Stupiće, kao u svim drugim mistima. Ima ih i u Šibeniku, lijepih, kulturnih, čak i sa stiliziranom šibenskom kapom – vele nam naši sugovornici.

Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga, bio je vrlo benevolentan prema primjedbama šibenskih vozača.
– Odmah mogu kazati, sagledat ćemo primjedbe građana i pokušat ćemo naći primjereno rješenja. Uvažavam da je stvarno moguće da se pojavi problem s parkirnim senzorima, jer i sam imam takav na svom automobilu, tako da mi je jasno o čemu ljudi govore. Velim, proanalizirat ćemo, ja i moji suradnici, problem zajednički sa stručnim službama i vidjeti kako ga možemo najbolje i najučinkovitije prevladati – kazao nam je direktor.



Dosad, veli, nisu imali slučaj da im se netko javio ili požalio u upravu tvrtke s tim problemima, ovo im je – prvi glas.

07. svibanj 2024 06:34