StoryEditorOCM
ŠibenikKonstituirajuća sjednica

Matej Matić izabran za predsjednika Savjeta mladih grada Šibenika. Vladajući žele čuti njihov glas, prijedloge i ideje

18. listopada 2017. - 12:30

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u srijedu je održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Šibenika. Za predsjednika Savjeta izabran je Matej Matić, kandidat Udruge mladih Mladi u „Europskoj uniji“, a za njegovog zamjenika članovi su izabrali Antonija Smoljića, kandidata Udruge za zajednički razvoj Šibenik UNIDEV.

Ostali članovi Savjeta mladih su Emma Mučić, Tomislav Junaković, Luka Šego, Luka Ćevid, Paško Zoričić, Ana Škarica i Jure Šarić.

Članove Savjeta pozdravio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te novoizabranom predsjedniku i njegovom zamjeniku čestitao na izboru.

„Želimo čuti vaš glas, vaše ideje i prijedloge, stoga su vam vrata gradske uprave uvijek otvorena. Budite glasni i vidljivi.“, poručio je mladima zamjenik gradonačelnika te im poželio mnogo uspjeha u radu.

Sjednicom je predsjedavao Dragan Zlatović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika, koji se zahvalio svim članovima Savjeta mladih na angažmanu te izrazio želju za uspješnim radom.

Savjet mladih Grada Šibenika savjetodavno je tijelo Grada Šibenika, koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih u cilju njihovog sudjelovanja u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih grada Šibenika.

Ima devet članova, a novoizabranim članovima mandat će trajati tri godine.

18. travanj 2024 12:56