StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Mali maskenbal: Dječje maškare preuzele ključeve grada od dogradonačelnika Paška Rakića

16. veljače 2019. - 18:13

- Prepuštam vam najljepši grad na svijetu, a vi ga učinite najsretnijim-poručio je Paško Rakić, šibenski dogradonačelnik brojnim maškaranim mališanima, polaznicima svih gradskih dječjih vrtića na prigodnom "malom maskembalu" na Trgu Republike Hrvatske prilikom simbolične primopredaje ključeva grada.

Vlast u Šibeniku tim je činom pala u ruke onima kojima je, parafrazirajući stihove "Život je maskembal", lakše živjeti pod tuđom maskom". Tako će "uz posluživanje čokolade za ručak, a vanilije za večeru", biti sve do pokladnog utorka, 5. ožujka, kada će tradicionalna maškarana fešta rezultirati čitanjem optužnice, suđenjem, i očekivanim spaljivanjem Krnje, glavnog krivca za sve gradske probleme u prošloj godini.

 

 

Na šibenskom karnevalu proglasit će se najbolje pojedinačne i grupne maske iz maškarane povorke koje, nakon posebnog predstavljanja i programa na Trgu Pavla Šubića, očekuju maštovite nagrade. Pokladna događanja organizira grad Šibenik u suradnji sa Društvom Naša djeca Šibenik, udrugama građana te djejčim vrtićima, osnovnim i srednjim školama.


 

 

20. travanj 2024 11:41