StoryEditorOCM
Šibenikpetra želi hodati

Malena Šibenka treba našu pomoć: ‘Čekaju je još najmanje tri operacije, nemamo više sredstava za njeno liječenje‘

Piše Šibenski.hr
4. travnja 2022. - 19:28

Malena Petra Kursan iz Šibenika rođena je s nizom teških deformiteta donjih udova, a iza nje su već tri teške operacije. Kako bi joj pomogli, njeni roditelji pokrenuli su akciju prikupljanja financijskih sredstava za nove zahvate u Njemačkoj, no usprkos dobrom odazivu malenoj je i dalje potrebna naša pomoć.

"Dragi naši, prije nego pročitate ovaj tekst želim da znate da molim Boga da osjetite moje riječi i da u njima vidite roditeljsku potrebu da tražim i molim samo za ono malo, ono šta je nama luksuz... za korake jedne malene djevojčice! 

Petra ima godinu i 5 mjeseci. Iza nje su tri operacije, sati vježbi i terapija. Ispred nje su najmanje još tri operacije (potvrđene) i još godine i godine vježbi, terapija, istezanja...

Kada je pokrenuta akcija za Petru, odnosno napravljena FB stranica i otvoren račun za donacije u vrlo kratkom vremenu, u dva ili tri tjedna prikupljeno je oko pola milijuna kuna. Nakon toga pokrenuta je humanitarna akcija za našeg anđela Kiaru, a mi smo zapravo pali u drugi plan i možemo reći stali s donacijama. Ali nije nam bilo važno jer smo imali za naš početak. Sami smo sudjelovali na brojnim događajima jer, iako skupljemo za naše dijete, Kiari je liječenje značilo zivot!! I fala Bogu ide u pozitivnom smjeru. Ali sada smo mi došli do zida.

Za manje od 2 mjeseca kreću operacije stopala s rekonstrukcijom kostiju i popuštanjem tetiva na petama. Taj proces trajat će i do 3 mjeseca, od kojih ćemo mi biti u Njemačkoj najmanje dva... Trošak operacije jednog stopala je 10.444,78eura što je cca. 78.335,85kn, dakle još × 2 = 156.671,70 kn samo iznos operacija bez smještaja i puta. Kada to platimo (dakle bez smještaja, puta) na računu ostaje cca. 120.000 kn. NEDOVOLJNO NI ZA ORTOZE KOJE SLIJEDE NAKON OPERACIJA STOPALA.

Volila bi vam reći da imamo točan iznos koliko nam nedostaje. Ali nažalost nemamo!! Neke naše prve procjene troškova liječenja su bile 100.000 eura, no na kraju to može biti i duplo. Može, a i ne mora. Petrino liječenje će trajati godinama, mi smo svjesni toga. To je Artrogripoza i ne znamo šta nam nosi. Sad smo operirali kolino, na prvoj kontroli je sve bilo okej, na sljedećoj možda već neće biti. Jednostavno je tako.

Zato ću moliti, tražiti, kucati na bilo čija vrata!!! Nije me sram! Učinit ću sve šta je u mojoj moći da ona ima liječenje kakvo i zaslužuje. I nakon operacija djetinjstvo kakvo zaslužuje i da zaista bude dijete u pravom smislu te riječi!

I znam, vjerujte mi da znam da se teško živi i da je svakom kuna bitna ali ja vas molim da nam pomognete koliko možete jer ništa nije malo!!

Petra zaslužuje svoje djetinjstvo, iako ne zna za ništa drugo... Hvala Vam svima od srca koji ste uz nas i koji ćete biti – napisala je Petrina mama Iva prije nekoliko dana.

20. travanj 2024 07:08