StoryEditorOCM
Šibenikništa od imovine

Maja Šupe, sutkinja poznata po oslobađajućoj presudi Horvatinčiću, prema podacima iz imovinske kartice ima samo - plaću

Piše Šibenski.hr
16. siječnja 2021. - 10:15

Prema podacima iz imovinske kartice koju je ispunila Maja Šupe, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku, ona praktički nema nikakve imovine, objavio je Index.hr, donoseći listu imovine svih hrvatskih sudaca.

Široj javnosti Šupe je poznata po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću, zagrebačkom poduzetniku, koji je kod Primoštena vozeći gliser pod automatskim komandama skrivio tešku nesreću u kojoj je u svojoj jedrilici poginuo talijanski bračni par Salpietro.

U imovinskoj kartici sutkinja je navela da ima stalni mjesečni prihod od 18 do 19 tisuća kuna bruto, a upisala je i dva kredita
– jedan u SBER banci od 26.000 eura, za koji mjesečno plaća ratu od 300 eura, i drugi u Addiko banci od 55.000 eura, za koji plaća 580 eura mjesečno. Kredit u SBER banci podigla je 2018. godine, a kredit u Addiko banci 2012. godine.

Šupe je 2017. godine predsjedavala sudskim vijećem koje je prihvatilo Horvatinčićevu obranu. Tvrdio je da se zbog tzv. sinkope ne sjeća kobnog događaja, a tezu o sinkopi u sudnici su iznijeli i potvrdili isključivo svjedoci obrane: sudski vještak i Anica Dilber Đerđa, Horvatinčićeva djevojka, koja je u trenutku sudara s njim bila u kabini glisera. Zato je ta presuda u konačnici pala na višem sudu te je naloženo ponovno suđenje.

Horvatinčić je na ponovljenom, trećem suđenju, osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, no još uvijek je na slobodi.

16. travanj 2024 02:45