StoryEditorOCM
ŠibenikPing pong s GUP-om i pumpom

Madlena Roša Dulibić demantira šibenske arhitekte

Piše K. G.
11. siječnja 2017. - 14:24

Madlena Roša Dulibić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika demantirala je priopćenje Društva arhitekata Šibenik, koje, kako ona tvrdi, iznosi neistinite tvrdnje o postupku javne rasprave u tijeku izrade Cjelovitih izmjena i dopuna GUP-u Grada Šibenika u kontekstu benzinske postaje na rivi.

Društvo arhitekata Šibenik svojim priopćenjem neistinito navodi da benzinska postaja nije bila označena u materijalima priloženim na javnoj raspravi o GUP-u. Iz originalnog Izvješća s javne rasprave o GUP-u vidljivo je da u grafičkim prilozima postoje oznake benzinskih crpki što potkrjepljuje izjave pročelnice Roša Dulibić kako je u javnoj raspravi priložen materijal bez tehničke greške sa svim potrebnim oznakama, stoji u priopćenju poslanom iz šibenske gradske uprave

Da je u materijalima s javne rasprave označena benzinska postaja na rivi dokazuje i primjedba Društva kojima traže provedbu arhitektonsko- urbanističkog natječaja za određene lokacije u gradu, pa tako i za lokaciju koju nazivaju "Mulo Krke“ i "INA benzinska stanica“, nvodi pročelnica.

Društvo arhitekata Šibenik drugom primjedbom traži definiranje lokacija na kojima se benzinske postaje mogu graditi. Po planu i po zakonu termin "graditi“ označava novu gradnju, što arhitekti kao struka znaju, a navedena primjedba ne može se dovesti u svezu s benzinskom postajom na rivi, koja je već izgrađena sa svom potrebnom građevinskom dokumentacijom.

- Društvo arhitekata Šibenik tijekom javne rasprave u tijeku izrade Cjelovitih izmjena i dopuna GUP-a nije uputilo primjedbu o postojećoj benzinskoj postaji, niti o tomu da se postojeća benzinska postaja treba izmicati. Nažalost, Društvo se upušta u falsificiranje originalnih primjedbi koje plasiraju medijima, uz naknadno dopisani tekst crvenom bojom i time manipuliraju javnost-  pojasnila je Madlena Roša Dulibić, dodajući da je neprimjereno da se jedno strukovno udruženje stavlja u funkciju dnevne politike.

22. travanj 2024 08:50