StoryEditorOCM
Šibeniknovo vodstvo

Luka Dubravica izabran za pročelnika šibenskog HGSS-a, najavljen i završetak radova na kući Rokići gdje će spašavatelji imati svoj stalni dom

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2021. - 11:52

Na izbornoj skupštini HGSS stanice Šibenik održanoj prošlog petk  u planinarskoj kući "Alati“  izabrano je novo vodstvo.

Za pročelnika je izabran gorski spašavatelj Luka Dubravica, za dopročelnika gorski spašavatelj Mislav Čupić te za tajnika spašavatelj Momir Karabuva. U ostala tijela stanice izabrano je još 16 članova koji će u naredne tri godine voditi HGSS stanicu Šibenik.

image
HGSS Šibenik

Luka Dubravica je tridesetogodišnjak, gorski spašavatelj i aktivni planinar koji iza sebe ima respektabilne uspone na Matterhorn, Mont Blanc, Breithorn i mnoge druge alpske i domaće vrhove. Također se bavi speleologijom  i skijanjem. Vrlo je aktivan u stanici, a sudjelovao je u brojnim akcijama spašavanja te mnoge vodio i koordinirao. U stanici je od 2013. a gorski spašavatelj postao je 2017.

Novi pročelnik je  istaknuo da želi stanicu učiniti još operativnijom i opremljenijom  te svakako u vrlo skorom vremenu završiti radove i useliti u kuću Rokići gdje će nakon 17 godina od osnutka stanica imati svoj stalni dom. 

27. travanj 2024 01:32