StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Loši izborni rezultati lažni, ka falši epidemijološki pir. Cili izbori u nedilju zapravo su bili epidemijološki pokus…

Piše Branimir Periša
23. svibnja 2021. - 13:32

Dobra Parona skroz je razočarana razvojon epidemijološke znanosti na krivin premisaman.

- Jel' se tako reče jezikon nauke? Premisa? – zastala je nesigurno gledajući u svoje mušterije, a kada je na njiovin facama ugledala odobravanje bez riči, osokoljena je nastavila objašnjavati da ni u snu nije očekivala da će jedno lažno vinčanje pomoći epidemijolozima da u pogledu korone postanu pametniji svima na dobrobit.

- U vako lošoj demografskoj situaciji praviti lažno vinčanje baš je triska ciloj zemlji. Capak i kompanija ionako su dužni mladin špožaman još iz prvoga lokdauna i poslin, kada su epidemijološke mire mladenke dovodile do suza i revoltiranih pisama stožerniciman, pa su mogli naći take, prave parove, rekla je ona, ljuta i tužna u isto vrime. Zabrinuta je za tačnost pokusa, jerbo jon nije jasno je li za znanstvenu istinu važno da su mladenci i svatovi pravi, a ne glumci i statisti u otoj epidemijološkoj predstavi.

Nema koristi za nauku

- U pravu ste, mislin da od toga za nauku neće biti nikakve koristi, drži jon stranu Bili Smo Uskoro. Ol' je sve tribalo biti falšo, oli ništa: kako će rezultat pokusa biti vjerodostojan ako su mladenci falsifikat, a pršut, sir, rižot i pečenje original? Ne more, to je kriva premisa! – stavija bi B.S. Uskoro glavu na panj.

- E, a povr' toga, svatovi su se stiskali zapravo, kako bog zapovida dok in je svirala mužika uživo. I oto također znanstvenoj istini stvara zbrku na nježinomen putu do stvarnosti i ljudi! – zamislila se ona.

-Teško mi je s vamin se ne složiti!-pridoda je El Tigre za divno čudo pomirljivo, jerbo je inače stalno sa sviman u nikoj kontri. Njega muči sljedeće: da je doktor Capak kojin slučajen bija lažni kum lažnin mladenciman na lažnoj svadbi, a doktorica Alenka isto taka kuma, bi li mladu i mladoga darivali falšin oli pravin euriman? – krunsko je pitanje za njega.

To je važna pojedinost, doda je, jerbo se puno pireva organizira upravo radi eura, a Capak nije tija popustiti glasu naroda. Brojni su ga svitovali da dopusti vinčanja u nastavciman; ako je planirana svadba od 100 svatova, neka se organizira iz tri puta, samo da mladi ostvare svoj san o zarađenih barenko 10 ijada eura na piru…

- Ma svaka van vaja, riči van se pozlatile, rekla je oduševljeno i počastila društvo turon pića iz svoje borše za spizu.
Onda in je B.S. Uskoro, prekidajući riči gucljima travarice, ispriča zanimljivost od otome kolko je otaj epidemijološki pokus ostavija traga u svin poraman života i rada, pa tako i u politici.

- Trevija san u ponediljak kolegu iz škole, inače istaknutoga političara iz važne stranke, koji se kandidira na izboriman. Reka mi je: 'Ima san san…!' a ja san odma naivno pomislija da ga je u politilčkomen radu inspirira veliki Martin Luter King, a to je naslov njegovoga poznatoga govora.

- I? Je li ga je on nadahnija? – nestrpljivo ga gledaju ovo dvoje.

- Ma ke! Ovi moj jedino je ima san da je njegov loš izborni rezultat zapravo, lažan, ka i oni falši pir. Cili izbori u nedilju zapravo su bili epidemijološki pokus… I bija je sritan zbog toga, sve dok se nije probudija!

26. travanj 2024 22:23