StoryEditorOCM
Šibeniknovi-stari dekan

Ljubo Runjić ostaje na čelu šibenskog Veleučilišta. Otkrio nam je ambiciozne planove u novom mandatu

Piše Toni Veljača
29. ožujka 2023. - 12:15

Ljubo Runjić, aktualni dekan šibenskog Veleučilišta (VUŠ) tu dužnost obavljat će i naredne četiri godine. Naime, Runjić je bio jedini kandidat za čelnu poziciju VUŠ-a, dobio je potporu svih 35 članova Stručnog vijeća, nakon čega je i Upravno vijeće jednoglasno podržalo njegovu kandidaturu.

- Velika je to odgovornost ali i priznanje za moj rad koji je prepoznat od strane kolega. Veselim se novom mandatu, u kojem će naglasak, pored poboljšanja kvalitete studiranja, proširenja broja studija biti naglasak i na internacionalizaciji – želja nam je imati 50 stranih studenata već sljedeće godine – kazuje nam Runjić naglasivši kako će se u naredna dva mjeseca realizirati projekti izuzetno važni kako za VUŠ tako i za grad Šibenik. Riječ je o Palacinu, najmodernijem studentskom domu u Hrvatskoj te novom studiju koji će biti potvrđen kroz naredna dva mjeseca.

- Dopusnica za Studij sestrinstva bi trebala stići u svibnju. Također, sada mogu i najaviti da će se u svibnju dovršiti opremanje studentskog doma Palacin, tako da prve studente u novom studentskom domu očekujemo kroz sljedeća dva mjeseca. Nastavljamo u istom ritmu, ispred nas je jedna zahtjevna godina, godina u kojoj planiramo dosta toga ostvariti a ova dva projekta vjerojatno će biti i kruna mog prvog mandata – zaključio je Runjić. 

image
Nikša Stipaničev/Cropix

 

22. travanj 2024 11:44