StoryEditorOCM
Šibenik113. šibenska

Legendarna brigada proslavila 30 godina! Damir Krstičević: To je bila udarna postrojba Hrvatske vojske, jedna od najboljih

Piše šibenski.hr
18. lipnja 2021. - 13:18

U Šbeniku je u petak obilježena 30. obljetnica ustrojavanja legendarne 113. šibenske brigade Hrvatske vosjke. Proslava je poćela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule u Domovinskom ratu kod spomenika na Baldekinu.

Uslijedio je svečani mimohod postrojbi do Poljane gdje je održan središnji dio svečanosti. Također, vodiški snimatelj Šime Strikoman napravio je još jednu u nizu svojih Milenijskih fotorafija u čast čuvene šibenske brigade.

- Šibenska 113. bila je jedna od udarnih brigada Hrvatske vojske. Rekao bih da je bila jedna od najboljih pričuvnih brigada HV-a, odmah uz bok udarnim brigadama. O snazi i ulozi 113. brgade najbolje govori podatak da je sudjelovala u svim najvećim kacijama HV-a. Od Rujanskog rata i obrane Šibenika do konačnog oslobođenja Hrvatske u Oluji-kazao je Damir Krstičević, bivši ministar obrane i jedan od ratnih zapovjednika 113. šibenske brigade.

Među ostalim,proslavi će se priključiti i Šibenski funcuti koji će večeras u 21,30 sati zapaliti 72 baklje u čast poginulih pripadnika 113. brigade.

25. travanj 2024 16:18