StoryEditorOCM
ŠibenikIzabrani šibenski najvolonteri godine

Laureati su Udruga "Izvor ljubavi"  i Tomislav Junaković, vodič konja u Udruzi "Kolan" (foto)

15. prosinca 2017. - 09:14

 

Udruga "Izvor ljubavi" koja brine o djeci s disleksijom i disgrafijom u kategoriji organizatora volontiranja, a od pojedinaca volontera Tomislav Junaković, vodič konja za terapijsko jahanje u udruzi "Kolan" dobitnici su ovogodišnjih nagrada za volonterski rad na području Grada Šibenika. Izbor je večeras u 17 sati u Gradskoj vijećnici organizirao Savjet mladih, a o nagrađenima umjetničkim slikama odlučilo je tročlano povjerenstvo u sastavu: Maja Šintić, udruga "Šum", Martin Mrša, Udruga "Mladi u EU" i Azra Skorić iz gradskog odjela za društvene djelatnosti.

Žiri je imao nimalo lagan zadatak, istaknuto je, budući da su volonteri nesebični, a s druge strane i vrlo samozatajni ljudi, tako da se za ovogodišnji izbor čekao drugi krug, budući da je prijava bilo malo i nisu u početku odražavale pravo stanje ipak sve razvijenijeg volonterstva u Šibeniku.

Osim nagrađenih, sve kandidirane udruge i pojedinci večeras su dobili priznanja, a to su: Konjički klub "Kolan", Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić", Udruga "Franak", Oxid, udruga za promicanje glazbene i urbane kulture, te Ivanica BelamarićAna SavićKarmen BezbradicaMarijana ŠarićMatea Jakelić-BilićAnita Perkov-KalebotaAna Šimić i Majda Ivanda. Ivanda je u ime svoje Udruge "Izvor ljubavi" primila nagradu za najboljeg organizatora volontiranja.
Okupljene u dvorani Gradske vijećnice pozdravio je i zaželio im daljnje uspjehe Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika, a na dodjeli nagrada je bila i Mirjana Žurić, pročelnica odjela za društvene djelatnosti.
-Nemjerljivo je ovo što radite za bližnje i zajednicu u svome slobodnom vremenu, bez ikakve naknade. Naročito danas, kada prevladava parola "vrijeme je novac", istakao je Mileta.
 

14. travanj 2024 12:51