StoryEditorOCM
ŠibenikDoživjeli smo i to

Kulturom sjećanja protiv zaborava: gradski vijećnici minutom šutnje odali počast Josipu Olivariju, bivšem gradonačelniku Šibenika

Piše Marija Lončar
14. prosinca 2023. - 17:25

Sjednica Gradskog vijeća počela je, kako bi to rekao vijećnik Ivan Slavica (NLJ) kulturom sjećanja protiv zaborava, minutom šutnje za Josipa Olivarija koji je nedavno preminuo u 94. godini. Olivari je bio hvaljeni i cijenjeni predsjednik nekadašnje Skupštine općine Šibenik u bivšoj državi i direktor Slobodne plovidbe, šibenske brodarske tvrtke u vrijeme njezina zlatnog doba.

Inače, pred vijećnike šibenskog Gradskog vijeća danas je bilo gotovo 40 točaka o kojima su trebali raspraviti i glasovati pa je tako opsežan dnevni red potaknuo oporbu da predloži da se danas raspravlja samo o prve dvije točke budući da se one odnose na velike i za grad strateške projekte. Riječ je o međunarodnom javnom natječaju za odabir privatnog investitora za projekt Batižele te mega projektu tvrtke Vallis Solaris koja na Podima izgradnju industrijskih i energetskih postrojenja procijenjenom na čak pet milijardi eura. Ostale točke dnevnog reda, složili su se SDP-ovci, Domovinski pokret i Nezavisna lista Stipe Petrine, trebale bi se odraditi do kraja godine ili početkom sljedeće, no njihove su želje ostale puste, jer je vladajuća većina prihvatila cijeli dnevni red. Ali je već nakon prve točke i dizanja ruku za projekt Batižele, bila određena poduža stanka za ručak.

 

 

03. svibanj 2024 12:30