StoryEditorOCM
ŠibenikDJECA DJECI OD SRCA

Kulturna udruga ‘Šibenska kartulina‘ donirala je Oftalmološkom odjelu šibenske bolnice mali dječji kutak, pravu ‘mini igraonicu‘

Piše Zdravko Pilić
13. ožujka 2024. - 15:24

Kulturna udruga ‘Šibenska kartulina‘ donirala je u srijedu Oftalmološkom odjelu Šibenske opće bolnice mini igraonicu, mali dječji kutak s igračkama, didaktičkim materijalom, slikovnicama, priborom za pisanje i crtanje. Sve kako bi najmlađi pacijenti šibenske bolnice i Očnog odjela odmah po dolasku zaboravili da su u zdravstvenoj ustanovi i tako, što je istakao i ravnatelj OB Šibenik Kristijan Stipaničev, smanjili stres i anksioznost kojoj su izloženi. Na donaciji odjelu predsjednici Udruge Ivani Guberina zahvalio se i šef Odjela Serđo Glavadanović, zajedno s glavnom sestrom Danielom Dželalija Savić.

Autorica hvaljenog filma o Draženu Petroviću ‘Naš Mali‘ Ivana Guberina, od čijeg je prikazivanja na HTV-u Udruga i donirala ‘dječji kutak‘ kazala je još kako se u ovom slučaju radi o daru djece djeci, nabrojivši poimnce svu djecu koja su kao članovi Udruge sudjelovala u realizaciji ovog i brojnih drugih dokumentarnih filmova sa šibenskim temama - Antea Lovrić, Franka Stegić, Franka Savić, Tonina Nuhić, Nika Makarin, Toni Jukić, Luka Mudronja i Roko Klisović.

01. svibanj 2024 08:05