StoryEditorOCM
Šibenikdani hrvatskog turizma

Kuća umjetnosti Arsen proglašena kulturnom atrakcijom godine, Dani Slamiću nagrada za životno djelo

Piše Šibenski.hr
8. listopada 2022. - 11:58

Kuća umjetnosti Arsen proglašena je kulturnom atrakcijom godine, dok je šibenski ugostitelj Dane Slamić dobio nagradu za životno djelo na Danima hrvatskog turizma u Amadria Parku u organizaciji Hrvatske turističke zajednice koja je sinoć u Šibeniku dodijelila godišnje turističke nagrade.

Tvrđavi kulture Šibenik to je treća nagrada HTZ-a za kulturnu atrakciju godine. Uz Kuću umjetnosti Arsen, isto priznanje dobile su ranije Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone. Uz to, Tvrđava kulture Šibenik u finalu ovogodišnjih nagrada HTZ-a imala je još još jednog finalista, manifestaciju Noć tvrđava koja je dobila priznanje u kategoriji događaj godine, a pobjedu je odnijela opatijska manifestacija RetrOpatija. 

- Iznimno nam je drago što je naše ulaganje u kulturnu infrastrukturu i program prepoznato na nacionalnoj razini. Šibenik se čvrsto pozicionirao kao kulturno-turistička destinacija s raznovrsnim događanjima tijekom cijele godine čemu zasigurno svojim programom za sve dobne skupine pridonosi Kuća umjetnosti Arsen, dok je manifestacija Noć tvrđava obogatila ponudu u predsezoni i otvorila nov programski pravac gradovima s utvrđenom spomeničkom baštinom – kazala je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik koja je večeras preuzela nagradu HTZ-a.

image

Ministrica Nina Obuljen Koržinek dodjelila je Nagradu za kulturnu atrakciju godine ravnateljici Kuće umjetnosti Arsen Gorani Barišić Bačelić

Nikolina Vuković Stipanicev/Cropix

Dodjeli godišnjih nagrada u Amadria Parku prisustvovao je i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

- Šibenik je ponosan vlasnik tri nagrade za kulturnu atrakciju godine. Tvrđavama Mihovil i Barone sada se pridružila i Kuća umjetnosti Arsen koja je definitivno opravdala veličinu i značaj imena koje nosi te postala mjesto gdje građani svih generacija posjećuju kulturna događanja i van turističke sezone. Šibenik je postao grad koji u svako doba godine ima nešto ponuditi turistima. Kuća umjetnosti Arsen i tvrđave bitno su poglavlje u sjajnoj priči o Šibeniku, a ove nagrade samo su vjetar u leđa svim dionicima koji stoje iza ovoga i siguran sam da će biti dodatna motivacija da u budućnosti budemo još bolji – kazao je Burić. 

Kuća umjetnosti Arsen otvorena je u lipnju 2021. godine kao jedinstvena kulturna infrastruktura u Hrvatskoj. Nakon prve polovine godine u kojoj je Tvrđava kulture vrlo intenzivno radila na razvoju strategije, u drugoj polovini održano je više od 130 kulturnih programa za sve generacije, a s naglaskom na filmski, glazbeni, plesni, kazališni i radionički program. Sveukupno, do sada je u Kući umjetnosti Arsen održano gotovo 250 događanja s oko 7.000 posjetitelja.

image

Nikola Slamić, unuk Dane Slamića, primio je nagradu za životno djelo umjesto djeda

Nikolina Vuković Stipanicev/Cropix
20. travanj 2024 00:31