StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik za Kiaru

Krešimirov grad još jednom pokazao ogromno srce: U ‘Rasadniku‘ na Vidicima održana velika humanitarna akcija za teško bolesnu djevojčicu

Piše Zdravko Pilić
30. listopada 2021. - 13:03

Može li se i dobrota rasaditi, da bolje raste, da se širi i cvjeta, makar i u jeseni, u zadnjim danima listopada? Šibenčani su u subotu pokazali i dokazali, da se i to može, jer su već u deset sati ujutro, pohrlili u popularni 'rasadnik' dati potporu svojoj maloj šestogodišnjoj sugrađanki Kiari i pomoći joj u njezinoj borbi za život. Za njezino liječenje u SAD-u, od zloćudnog karcinomana na moždanom deblu, koje joj je jedina nada, treba sakupiti pet milijuna dolara, pa je u tu svrhu u rasadniku organiziran čitav niz događanja koja su imala samo jedan cilj – skupit ćemo se i dat ćemo onoliko koliko možemo da bi pomogli Kiari!

Formalni organizator bila je Udruga umirovljenika Krešimirovog grada, ali osim predsjednika Vinka Piližote, zatekli smo tamo predsjednika Mjesnog odbora Vidici Marija Baića, i Paška Rakića iz grada Šibenika, Juru Zoričića iz HNK Šibnik, oni su tu bili s malonogometašima, koji su na brzinu organizirali turnir i bacili na male branke. Na drugoj su strani oni malo stariji bacili na petanque, djeca su se igrala naokolo, bilo ih je puno, zajedno s roditeljima, koji su vrtjeli mobitele 'Pozovi broj 060 9003 Kiara želi život'.

Šibenik se te subote ujedinio pod tim geselom, a donatori su bili borjni. Uz grad Šibenik i županiju i Tomislav Vukorepa s razglasom, TOP Events, Oliver Jakovčev Berekin i grupa Magazin, Privatna praksa i DJ Karmelo, čiji su nastupi previđeni od 15,30 do 17,30 popodne, pa restoran Peškarija Jose Smolića, koji je dao 300 porcija spize, pa Gulinov Atrium, Hotel Jadran, Djelo d.o.o, Hopla komunikacije, Forca 08 za sve, Anni Lasica...

Grijota bi bilo neke zaboraviti pa prepisujemo dalje s popisa koji nam je dala Iva Bračić Janjić iz Udruge umirovljenika... Pub i wine bar Scala, Caffe bar Kućarin, Petanque klubovi iz cijele županije, -'Dalmatino', Krčić iz Knina, Šibenik, Vodice, Tribunj, Krešimirova grada – pa Gradski parking, Zeleni grad, brojni volonteri, svi šibenski mediji, radija i portali, kolega novinar Nikola Urukalo, Crveni križ, Udruga mladih 'Mladi u EU', Udruga navijača Funcuti, Smolić grafika, restoran Bronzin, Zagora Promet. Bila je tu udruga poslovnih žena 'Krug' i Ornela Šupe, koja je zajedno sa svojim ženama Katja Ercegović i Alpijana Biokšić, bili su i fizički tu s njom, u rasadniku, za štandom - organizirala akciju kupnje malih srca od stiropora, koje su djeca iz dječjih vrtića obojala i izložila na štandu.

Svakom po jedno, a onaj tko ga uzme, neka ubaci u škrabicu onoliko koliko može za Kiarino liječenje. U tu je svrhu išla i cijena ulaznica od 50 kuna za sve starije od deset godina, sa samom jednom željom i ciljem - Neka našoj maloj pomogne!

24. travanj 2024 01:11