StoryEditorOCM
ŠibenikLjeto samo što nije

Krenula je potražnja za sezoncima, studenti u Šibeniku imaju posla na biranje: evo tko je najtraženiji, doznali smo i plaće

Piše T. V.
30. svibnja 2024. - 11:26
Traženi su i prodavači na raznim štandovima, čija se satnica na osnovu desetak oglasa koje smo pogledali, kreće oko pet euraNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Kako se bliži turistička sezona tako se i povećava potražnja za radnicima. Ljeto samo što nije, a svjesni su toga i poslodavci kojima je za sezonu vjerojatno najisplativije angažirati studente. Pogledali smo stoga na stranicama Studentskog centra Šibenik kakva je ponuda poslova u Šibeniku i ono što se da primijetiti je da najveća pomama vlada za djelatnicima u ugostiteljstvu.

Konobari su najtraženija “roba”, a cijena satnice koja se kreće za rad u kafićima i restoranima je između pet i šest eura. Približno ista cijena satnice kreće se za kuhare i pomoćno osoblje u kuhinji.

image
Tom Dubravec/Cropix

Traženi su i prodavači na raznim štandovima, čija se satnica na osnovu desetak oglasa koje smo pogledali, kreće oko pet eura. Gotovo osam eura imat će studenti koji se zaposle kako unapređivači prodaje.

Primjetno je i da vlada velika potražnja za studentima u trgovinama. Tommy primjerice zapošljava 20 studenata za rad na blagajni, punjenju polica, slaganju artikala te održavanju čistoće prostora.

Ako ste u potrazi za sezonskim poslom sve oglase možete pogledati OVDJE. Sretno.

17. lipanj 2024 02:28