StoryEditorOCM
Šibenikzadovoljni viđenim

Kreće izrada dokumentacije za uređenje platoa ispred svetišta Gospe Vrpoljačke; Evo kako će izgledati dvorana za ispraćaj pokojnika

Piše Šibenski.hr
14. veljače 2023. - 15:59

Grad Šibenik je krajem prošle godine krenuo u izradu dokumentacije za uređenje javnog prostora ispred Biskupijskog marijanskog svetišta Gospe Vrpoljačke. Osmislit će se izgled cijelog tog platoa i izraditi cjelokupna projektna dokumentacija za izgradnju dvorane za ispraćaj pokojnika.

- U suradnji s Mjesnim odborom Vrpolje i lokalnim svećenikom Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, a na inicijativu gradskog vijećnika iz Vrpolja, pristupili smo ovome projektu i za njega u ovogodišnjem proračunu osigurali sredstva u iznosu 100 tisuća eura. Upravo smo dobili prve 3D rendere ili vizuale ispraćajne dvorane s okolišem, te smo vrlo zadovoljni viđenim.“, kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Ovim rješenjem će se predvidjeti i prostori za parkiralište, ugostiteljstvo za vrijeme trajanja programa proslave, mirna zona za vjernike, nogostup i hortikultura. Dozvolu za gradnju Grad Šibenik namjerava ishoditi do jeseni tekuće godine.

- Već godinama u suradnji s predstavnicima lokanog stanovništva definiramo investicije po gradskim četvrtima i naseljima. Osim dječjih igrališta, u zadnje vrijeme su popularni zahtjevi za izgradnjom dvorana za ispraćaj pokojnika, tako da za njih, osim u Vrpolju, rješavamo vlasničke odnose na groblju sv. Ivana u Slivnom te pravni spor za dvoranu na groblju u Zatonu- rezimirao je Mileta.

image

Ovako će izgledati dvorana za ispraćaj pokojnika u Vrpolju

Grad Šibenik
15. travanj 2024 22:28