StoryEditorOCM
Šibenikizolacija i iza rešetaka

Korona ‘napala‘ šibenski zatvor, čak 14 pritvorenika pozitivno na testu! Evo što su o čitavoj situaciji rekli u Ministarstvu pravosuđa

Piše Šibenski.hr
20. siječnja 2022. - 15:15

U šibenskom zatvoru imaju 14 pritvorenika zaraženih koronom, potvrdilo je Dalmatinskom portalu Ministarstvo pravosuđa i uprave. Navode da među zaposlenicima nema pozitivnih. 

- Posjete osobama lišenim slobode u zatvoru u Šibeniku nisu zabranjene, no ukazujemo da su od početka epidemije na snazi posebne mjere prevencije širenja epidemije u zatvorskom sustavu. 

Prema trenutnom protokolu zaprimanja u zatvorski sustav, osoba lišena slobode koja dolazi izvan zatvorskog sustava zaprima se i smješta u izolaciju te joj se prema potrebi uzima bris i dostavlja na testiranje u nadležnu zdravstvenu ustanovu. 

Sukladno protokolu, sve osobe lišene slobode koje su bile u kontaktu s pozitivnim osobama lišenim slobode ili službenicima pravosudne policije, smještaju se u sobu za samoizolaciju, a sve kako bi se mogućnost daljnjeg širenja zaraze unutar kaznenog tijela svela na minimum tako da način prodora virusa u zatvor zasad nije poznat - kazali su u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

26. ožujak 2023 23:19