StoryEditorOCM
Šibenikgorući problem

Korak bliže suhoj rivi u Docu: prijedlog plana luke Pekovac ide na javnu raspravu, mišljenja će se prikupljati do kraja mjeseca

Piše D.R.
17. kolovoza 2021. - 20:53

Upravni odjel za planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika objavio je da će javna rasprava s uvidom u prijedlogu izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja (DPU) luke Pekovac trajati od 23. do 30. kolovoza.

Za vrijeme trajanja javnog uvida prijedlog plana se može vidjeti na oglasnoj ploči u zgradi lokalne vlasti, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, svakog radnog dana od 9 do 14 sati, na mrežnim stranicama Grada (/www.sibenik.hr) i Informacijskom sustavu prostornog uređenja.

Javno izlaganje održat će se u utorak 24. kolovoza u kući umjetnosti "Arsen" s početkom u 12 sati dok se mišljenja, prijedlozi i primjedbe građana primaju do 30. kolovoza.

Luka Pekovac jedan je od gorućih problema u gradu na čiju obnovu stanovnici Doca čekaju već godinama. Podsjećamo da prema starom prijedlogu plana rekonstrukcije luke nije bila moguća realizacija proširenja i uređenja obalnog prostora.

Zbog toga je Gradsko vijeće donijelo Odluku o izradi izmjena i dopuna DPU-a luke Pekovac, kako bi se rekonstrukcijom obale spriječile poplave koje predstavljaju veliki problem stanovnicima Doca te ugostiteljskim objektima koji se nalaze na tom području.

01. svibanj 2024 23:43