StoryEditorOCM
ŠibenikPoprilično se kasnilo

Konačno počela demontaža benzinske pumpe na rivi. Rekonstrukcija je vrijedna više od tri milijuna kuna

Piše šibenski.hr
2. ožujka 2021. - 12:21
Započela je rekonstrukcija INA-ine benzinske pumpe na šibenskoj rivi koja je bila najavljena u srpnju 2019.  Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Jutros je konačno počela demontaža INA-ine benzinske crpke na šibenskoj rivi. Naime, ta je benzinska pumpa zatvoren i ograđena već 14 mjeseci i jako dugo se čekalo s početkom radova na njezinoj rekonstrukciji.

Kako se doznaje, INA je napokon dobila sve potrebne dozvole za rekonstrukciju, benzinske crpke oko koje je bilo puno kontroverzija i u šibenskom političkom eteru.

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije benzinske postaje INA-e na rive, vrijedan 3,2 milijuna kuna predstavili su krajem srpnja 2019. godine, u uredu šibenskog gradonačelnika Jakov Krivić iz INA-e i arhitektica Mirta Vučić.

Po tom projektu, novo oblikovanje postojeće građevine planirano je u istim gabaritima te je projekt usklađen s kontekstom prostornog oblikovanja kao sastavnog dijela prirodne i kulturno-povijesne cjeline. Projekt je izrađen sukladno smjernicama Konzervatorskog odjela u Šibeniku, a s ciljem ostvarenja kvalitetnije vizure grada. Zahvat će, uz primarnu djelatnost benzinske postaje, obuhvatiti i sigurnost svih sudionika u prometu, krajobrazno uređenje te uređenje okolnih površina. Rekonstrukcijom se planira izgradnja novog zatvorenog objekta paviljonskog tipa, a bit će postavljena i nova nadstrešnica.

25. travanj 2024 07:24