StoryEditorOCM
Šibenikproradio javni WC

Konačno mogu odahnuti svi posjetitelji kultnog šibenskog kupališta: ‘Dva dana smo se dobro namučili‘

Piše K. G.
23. srpnja 2024. - 12:00

Proteklih tjedana nisu bili rijetki pozivi nezadovoljnih građana stanjem javnog WC-a na najstarijem šibenskom kupalištu Jadriji.

Premda se sezona bili praktički već debelo zahuktala, a Jadrijom su dnevno prolazile tisuće gostiju i kupača, jedini javni WC bio je izvan funkcije:

- Potrebno je isprazniti septičku jamu, odštopati wc školjke, očistiti kompletni wc i postaviti posude za toaletni papir i tekući sapun- samo je dio primjedbi nezadovoljnih jadrijaša koji je stizao u našu redakciju.

I konačno imamo dobre vijesti za sve njih! Javni WC na Jadriji je u funkciji od kraja prošlog tjedna! Cinici će reći- dobro su se i sjetili, pa tek je 20 i neki dan srpnja...

Ali, bolje ipak nego nikad.

Doduše, pitanje je do kada će WC ‘briljati‘ jer vandala i neodgovornih koji mogu napraviti štetu u samo par minuta, na žalost, ne manjka:

image

 Josko Jurić

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Čujte, to je javni WC i nemoguće ga je stalno držati pod kontrolom. Baš zbog vandala i neodgovornih pojedinaca radimo na tome da postavimo vanjske refletore- kazao je Joško Jurić, predsjednik Gradske četvrti Jadrija, ali i pročlenik za komunalije u Gradu Šibeniku.

On nam je potvrdio kako je javni WC sve do prije nekoliko dana bio van funkcije, zaštopan i zatvoren. Kao privremeno rješenje bila su postavljena dva kemijska WC-a...

No, onda su angažirane snage komunalnog poduzeća ‘Zeleni grad‘:

- WC je bio devastiran, zaštopan i u jako lošem stanju. Moram reći da su se naši djelatnici dva dana dobro namučili da bi sve doveli u red. Prema najsvježijim informacijama s terena, sada je sve OK: Naš čovjek čisti WC svako jutro i večer, a navečer smo ga prisiljeni zaključavati zbog pojedinaca koji rade nered. Možemo se samo nadati da opet neće nekome pasti na pamet napraviti kakvu glupost- rekao je Novica Ljubičić, direktor ‘Zelenog grada Šibenik‘.

image

 Novica Ljubičić

Nikša Stipaničev/Cropix
07. rujan 2024 14:48