StoryEditorOCM
Šibenikkraj agonije

Konačno ključevi u ruke: brojne mlade šibenske obitelji napokon će riještiti stambeno pitanje

Piše Toni Veljača
21. veljače 2024. - 12:14

Vlasnici stanova u dvjema POS-ovim zgradama na Biocima nakon višemjesečnih peripetija u četvrtak će napokon useliti u svoje nove domove. Informaciju o dodjeli ključeva na koje vlasnici  dugo čekaju potvrdili su iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretnina (APN).

Dodajmo i kako će svečanosti koja će početi nešto iza 15 sati prisustvovati ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, direktor APN-a Dragan Hristov te gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Inače, gradnja dviju zgrada na Biocima koja je počela u veljači 2021. godine, a završila lani, kasnila je više mjeseci, a nakon što je dovršena, inspekcija je ustanovila niz poteškoća zbog kojih zgrade nisu mogle proći tehnički pregled.

Nedostaci na okolišu, kvaliteti pojedinih dijelova zgrade, sigurnosti i nepotpunoj dokumentaciji spriječile su u prosincu prošle godine gotovo 70, mahom mladih obitelji s područja Šibenika da napokon usele u dugoočekivane, nove domove čija je cijena bila povoljnih 1235 eura po četvornom metru. 

Kako bilo, priča o 127 POS-ovih stanovima na Biocima sutra bi napokon trebala biti zaključena.

26. travanj 2024 23:58