StoryEditor
ŠibenikTužan kraj potrage

Kod Kurbe Male jutros pronađeno mrtvo tijelo nestalog ribara iz Šibenika D.I. (60)

Piše Ante Talijaš
18. ožujka 2019. - 10:08

Jutros oko 7,30 sati u moru je pronađeno mrtvo tijelo muškarca za koje se pretpostavlja da je riječ od 60-godišnjem D. Ibrahimoviću iz Šibenika, kojemu se izgubio svaki trag nakon što je gumenjakom u subotu isplovio iz Murtera prema uvali Vrulje na otoku Kornatu. Tijelo je pronađeno kod otoka Kurba Mala, u blizini Proverse, u akvatoriju na granici Šibensko-kninske i Zadarske županije.

-Još ne možemo potvrditi da je riječ o nestalom muškarcu za kojim se tragalo, dok se ne završi identifikacija – kratko nam je kazao šibenski lučki kapetan Robert Baljkas.

Za podsjetnik je da je u subotu navečer oko 18,30 sati pronađen gumenjak nestalog muškaraca na otoku Situ.

OTPRIJE

U nedjelju, pak, velika potraga na moru u kornatskom arhipelagu za nestalim 60-godišnjim ribarom iz Šibenika nije dala rezultata. Uz dva broda Lučkih kapetanija Šibenika i Zadra, dva plovila šibenske Pomorske policije te čamca rendžera Nacionalnog parka Kornati, u potragu se uključio i helikopter HZ-a iz Divulja, Od ranih jutarnji sati akvatorij pretražuju i timovi HGSS-a koristeći dron s termovizijskom kamerom.

-Intenzivno se pretražuje i akvatorij zapadnog djela murterskom mora i južno od otoka Pašmana. More je hladno, temperatura je samo 12 stupnjeva. U takvim uvjetima, kako vrijeme prolazi, mogućnost preživljavanja u moru sve je manja. Nadamo se da se 60-godišnji muškarac uspio negdje dokopati kopna, da je uspio izaći na neki otočić ili hrid. Stoga smo u potrazi fokusirani na tu mogućnost – kazao je šibenski lučki kapetan Robert Baljkas,

U nedjelju nakon svitanja, nešto iza šest sati, nastavljena je intenzivna potraga za 60-godišnjim ribarom iz Šibenika koji je u subotu poslijepodne nestao u arhipelagu Kornata, doznajemo u Županijskom centru 112 i u Operativnom-komunikacijskom centru PU šibensko-kninske.

Nakon što je sinoć u 19,30 sati prekinuta zbog mraka, potragu za nestalim ribarom je nastavljena, a u nju su uključena plovila šibenske Lučke kapetanije i Pomorske policije Šibenik i Zadar s pripadnicima HGSS-a Šibenik.

Sinoć, pak, u 18,35 sati na hridima otoka Sita pronađen je gumeni čamac, a 60-godišnjem Šibenčaninu izgubio se svaki trag. Inače, on je u subotu oko 12 sati iz Murtera preko Proverse gumenjakom zaplovio prema Kornatima. Kako se nije javljao na mobitel, obitelj je u 15,55 sati alarmirala relevantne službe, te je odmah pokrenuta potraga.

13. lipanj 2021 20:32