StoryEditorOCM
ŠibenikSVI MOŽEMO POMOĆI!

Kiara sve bliže San Franciscu: novi nalazi obećavaju, prikupljeno tek malo više od polovice potrebnog novca

Piše šibenski.hr
13. prosinca 2021. - 18:39
Iznos potreban za Kiarino liječenje je vrtoglavih 5 milijuna dolara, do sada je prikupljeno 18 milijuna kunaSaša Burić/Cropix

Kiara Goršić, djevojčica iz Šibenika koja boluje od rijetkog zloćudnog tumora na mozgu, sve je bliže putu u San Francisco gdje bi trebala primiti eksperimentalnu terapiju, javlja HRT.

Najnoviji Kiarini nalazi nakon pretraga u Zagrebu obećavaju.

- MR je pokazao pseudoprogresiju (povećanje tumora), ali to je bilo očekivano, kazala je za HRT Kiarina mama Matea Goršić te dodala da nema metastaza i proširenja tumora pa su na taj način ispunili uvijete za prijam u kliniku u SAD-u.

Podsjetimo, na kliničkoj studiji u San Franciscu provodi se ONC oralna kemoterapija koja se do sada u nekoliko slučajeva pokazala kao dosta uspješna, stabilizira i usporava rast tumora na određeno vrijeme.

- ONC daje obećavajuće rezultate i daje barem šansu za borbu – poručila je Matea Goršić.

Iznos potreban za Kiarino liječenje je vrtoglavih 5 milijuna dolara, odnosno 32 milijuna kuna te je do sada je prikupljeno 18 milijuna kuna.

Kako javlja HRT, samo u nedjelju na broju 0609003 zabilježeno je 56.303 poziva za Kiaru. Ipak, taj broj se gasi 14. prosinca te građani još samo danas na taj način mogu pomoći u prikupljanju sredstava za liječenje djevojčice.

Dodajmo i da su Kiarini su roditelji zamolili za pomoć Hrvate koji žive u SAD-u budući nisu upoznati sa zdravstvenim sustavom u toj državi te nemaju nikoga u San Franciscu.

- Ako netko možda živi u toj državi, ne mora baš u tom gradu, da nam izađe u susret i javi nam se bilo e-mailom, bilo mobitelom, da nas uputi kako sve funkcionira - poručio je Kiarin tata Valentino Goršić.

20. travanj 2024 00:08