StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Kako to Resta tako loše vidi, a kada se uvati pikada, onda šampionski, svaki itac utira u sridu! Šta se ne obrati Buriću?!

Piše Branimir Periša
28. svibnja 2021. - 16:23

- Eto, iđe nan proliće, samo šta nije! - rekla je su po volje Dobra Parona šuškajući skromnon ponudon pića iz svoje borše za spizu. Dva para očiju, ka u strvnih pasa, gledala su u nju sa nestrpljenjen, da ih šta prije posluži.

- Kakvo proliće? - izbečija se na nju El Tigre. Novonormalno jon je tolko pomišalo živce da ne mrliše prominu u skroz litnjoj bavi, ispalija jon je dijagnozu šćeto-neto.

Evo, unija jon se u facu, od Hamburga, priko Minhena, cilon Njemačkon sve do nas, širi se ona slatkasta aroma krema za sunčanje. Kako i neće, kada se dva mijuna Njemaca s otin već nestrpljivo trackaju jerbo će nan doći ovoga lita. A i Česka dica, zajedno s ćaćama i materama već su napuvala štramce, buvele i gumene brodiće, kupila kartu za Žuti vlak pa sada nestrpljivo vrtu prstiman i strižu nogicaman kada će se više ukrcati i onda ćihu, ćihu, pravac Jadransko more.

- Lito, lito, dalmatinsko lito je prid nama! - pokušava jon utuviti u glavu El Tigre, lupkajući se kažiprston po slipoj očici.

- A šta je s prolićen, dalmatinskin prolićen, da buden precizna!? - podbočila se ona, ali je ubrzo borbeni stav zaminila skrušenin priznanjen da je ovi put u najmanju ruku zbunjena.

Doduše, svako proliće probudi u njojzi taka stanja, međutin ni u snu nije očekivala da će u drugomen krugu izbora biti incukana, jerbo je jedan kandidat za gradonačelnika Šibenika, Željko Burić, odjedanput posta umoran, istrošen čovik. Neki su rekli da se oto jasno vidi na svakomen njegovomen koraku i u izjavaman.

A pikado vidi

- I sada ja, koji dan prije izbora u drugomen krugu ne znan jel' to oni isti Željko Burić kojega jučera nisan mogla stići na ulici kolko je čvrsto maršira - a imala san mu nešto kasti - oli san pobrkala ljude? Jel' to oni poteštat Željko Burić šta je to žveltiji šta ima više posla i projekata, ol' mu se pojavija imenjak pa stvara konfuziju trudnomen i umornomen biračkomen tilu!? - štiplje ona sebe samu za obraze i poteže za uši, ne bi li se uvjerila da je na javi.

- A, nije van to do ni do kakvoga dvojnika, nego do oftalmologa! - reka je Bili Smo Uskoro nakon šta ju je pozorno sluša.

Oću kasti, doda je, da likar od očiju triba Tonču Restoviću, koji je o Željku Buriću reka to šta je zbunjuje.

- Nije mi jasno da Resta tako loše vidi, a kada se uvati pikada, onda šampionski, svaki itac utira u sridu! - čudi se Dobra Parona, zapitana šta se mlađi kolega u politici ne obrati Buriću ka starijen, koji je inače oftalmolog i sigurno bi mu odredija pravu terapiju.

- A kako će, biće se boji da mu se nišan ne poremeti poslin pregleda! Uostalon, i mi laici moremo Tonču kasti da je mutan vid sto posto posljedica alergije na pelud u štađunu dalmatinskog prolića, zaključija je El Tigre.

Onda je B.S. Uskoro reka da je oto dalmatinsko proliće vrlo zanimljivo, jerbo poslin njega ne bi došlo lito, nego zima, i to ona sibirska. Barenko sudeći po objavi na fejsbuku Stipe Petrine da će sve one koji ne budu glasovali za proliće, proglasiti neprijateljima.

- Koja šteta, rekla je tužno Dobra Parona misleći na to da se Njemci već mažu kremama, a Česi stoju za Jadran spremni, sa napuvanin buveliman. Tribaće in još i penale platiti...

26. travanj 2024 08:05