StoryEditorOCM
Šibeniku bivšoj vojarni

Još jedan korak bliže izgradnji šibenskog ‘Centra za mlade‘: Iz EU fondova povučen novac za izradu važnog dokumenta

Piše Šibenski.hr
26. svibnja 2022. - 11:22
Projekt Centar za mlade cija je gradnja predvidjena u bivsoj vojarni Bribirskih knezova. Centar za mlade obuhvaca prenamjenu prostora bivse vojarne gdje bi bio smjesten drustveno-sportski sadrzaj koji bi obuhvacao koncertnu dvoranu, sportsko -penjacku dvoranu, prostor za radionice i skate park.Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Projekt pod nazivom „Izrada modela upravljanja centra za mlade“ šibenske Udruge „Mladi u Europskoj uniji“ vrijedan 25.500 eura u potpunosti će se financirati europskim novcem. Uz čestitke na uspješnoj aplikaciji, priopćeno je to iz Odjela za europske snage solidarnosti Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Budući da je Grad Šibenik partner Udruge „Mladi u Europskoj uniji“ u ovom projektu, Ante Galić, pročelnik - tajnik Grada Šibenika izrazio je zadovoljstvo osiguranjem sredstava za osmišljavanje najboljeg modela upravljanja budućim „Centrom za mlade“ u Šibeniku.

„Dobivena sredstva su pokazatelj kvalitetnog i sustavnog rada gradske uprave te zavidne suradnje sa Udrugom „Mladi u Europskoj uniji“. Projektom će se osigurati veća participacija mladih i, uopće, organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka. Po izglasavanju modela upravljanja Centrom, bit će, naime, stvoreni preduvjeti da se mladi ljudi iz Šibenika u svom svakodnevnom radu uče pozitivnim vrijednostima demokratskog društva te razviju osjećaj samoefikasnosti, djelovanja na vlastitu inicijativu i kreiranja svih aspekata vlastitog života“ - kazao je Galić ocijenivši kako je uspješna aplikacija za europski novac korak naprijed u realizaciji projekta ‘’Centar za mlade’’, objekta čija je gradnja, kao što je poznato, predviđena u bivšoj vojarni Bribirskih knezova.

Grad Šibenik, inače, i taj projekt priprema za prijavu na EU fondove, a idejni je projekt završen i predstavljen javnosti. „Centar za mlade“ uklapa se u strateško opredjeljenje Grada Šibenika koji osmišljava prostor za visoko obrazovanje i mlade na prostoru bivše vojarne „Bribirski knezovi“. U bivšoj vojarni „Palacin“ u poodmakloj je fazi gradnja studentskog doma, izgrađen je Centar „Trokut“ kao središte coworking prostora i inovativnih tehnologija. Također, u blizini je i Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, a planira se i namjensko korištenje prostora nekadašnje vojarne Ante Jonjić za izgradnju DOIT centra.

Inače, projekt Centar za mlade čija je gradnja predviđena u bivšoj vojarni Bribirskih knezova obuhvaća prenamjenu prostora bivše vojarne gdje bi bio smješten društveno-sportski sadržaj koji bi obuhvaćao koncertnu dvoranu, sportsko -penjačku dvoranu, prostor za radionice i skate park.

 

23. travanj 2024 12:08