StoryEditorOCM
ŠibenikZdrave prehrambene navike

Jednom tjedno besplatno sezonsko voće ili povrće, te mlijeko i mliječni proizvodi za šibenske osnovce

Piše šibenski.hr
15. studenog 2021. - 12:29

Od ovog tjedna u svim osnovnim školama kojima je osnivač Grad Šibenik započinje isporuka voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru novog ciklusa projekta Školska shema. Radi se o projektu financiranom iz Europskog fonda za garancije u poljoprivredi (EAGF) i državnog proračuna, koji se provodi posredstvom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na području cijele Republike Hrvatske.

U projekt su uključeni osnovnoškolci s područja Grada Šibenika, njih 3261, a koji će jednom tjedno besplatno dobivati sezonsko voće ili povrće, odnosno mlijeko ili mliječne proizvode. Za ovu namjenu Grad Šibenik je preko pripadajućeg javnog poziva Agencije zaplaćanje osigurao oko 230 tisuća kuna.

Projekt Školska shema je usmjeren prema usvajanju dobrih prehrambenih navika djece od najranije dobi koje utječu na kvalitetu života te prema borbi protiv pretilosti uzrokovane, prije svega, lošim prehrambenim navikama.

Glavni cilj je povećati potrošnju zdrave hrane kod djece u razrednoj i predmetnoj nastavi, te im na taj način uravnotežiti prehranu, omogućiti dodatni obrok svježeg voća i povrća, te promovirati zdrave prehrambene navike.

19. travanj 2024 23:35