StoryEditorOCM
Šibenikna ‘šminkanju‘

Jedna od najluksuznijih jedrilica na svijetu stigla u Šibenik na remont, zavirite u ljepoticu vrijednu više od 15 milijuna dolara

Piše Šibenski.hr
6. travnja 2021. - 13:19

Superjahta “Burrasca”, jedna od najljepših luksuznih jedrilica u svijetu, stigla je u Iskra brodogradilište u Šibeniku na redovni remont i pripremu za novu plovidbenu sezonu, potvrđeno je iz toga brodogradilišta, a prenosi Morski.hr.

Na “Burrasci” je u Iskra brodogradilištu Šibenik obavljen popravak desne osovine brodskog vijka radi izmjene brtvenice, očišćen je i obojen podvodni dio trupa, a obavljeni su i radovi na pramčanom porivniku (bow thrustera) te niz sitnijih popravaka i postupaka redovnog održavanja.

“Burrasca” je luksuzna superjahta, jednotrupna jedrilica duga 56 i široka 11,5 metara. Izgrađena je od aluminijaprema projektu dizajnera brodova Rona Hollanda u talijanskom brodogradilištu Perini Navi 2003. godine. Njena bruto težina je 497 tona. Plijeni elegancijom, a imponira svojim jarbolima koji joj daju osobitu ljepotu. Njena vrijednost kreće se oko 15,5 milijuna dolara, a uređena je kao luksuzna vila. Ima pet kabina s maksimalnim komforom za 12 putnika, a opslužuje ju 8 članova posade. Nema službene potvrde tko je vlasnik megajahte.

24. travanj 2024 04:39