StoryEditorOCM
Šibenikzelena oaza koja to nije

Jedna od najdražih lokacija brojnih Šibenčana devastirana i zakrčena automobilima

Piše Šibenski.hr
9. rujna 2023. - 16:37

Jedna od najdražih lokacija brojnih Šibenčana, Šubićevo šetalište, devastirana je i zakrčena brojnim automobilima. U ljetnim mjesecima ovdje često prolaze i brojni turisti kada posjećuju dva šibenska bisera, tvrđave Barone i sv. Ivan. Na šetalištu se nalazi i dječji vrtić Šibenski tići, a roditelji malenih polaznika poručuju nadležnima "cesta nije primjerena za vrtić"!

Vlado Šubićevim šetalištem pješači svakoga dana.

- Ja sam već naučio ovdje prolaziti, ali recimo automobile koji dolaze odozgo uopće ne čujete. Na kraju se desilo da ima više automobila nego ljudi, govori Vlado iz Šibenika.

Jer pristupna je ovo cesta za dvije šibenske tvrđave i dječji vrtić. Iako ulica nosi naziv šetalište ona je sve samo ne to.

- Gore imate situaciju da dođe 50 do 70 auta i ne može se proći, a parking u vrijeme oko 8 dođu roditelji i nemaju gdje stati, naglašava Mate iz Šibenika.

- Ova cesta nije primjerena za vrtić, ali ja sam se kao dijete tu igrao. Trebalo bi to urediti, rekao je Vedran iz Šibenika.

Ovom malom zelenom oazom dominiraju automobili. Mnogim Šibenčanima ona je mjesto za besplatno parkiranje, a sama cesta je neadekvatna i nesigurna. Potrebna joj je temeljita obnova:

- Teško je reći da je to sigurno. Naročito ovo dolje u početku. Ne mogu se mimoići dai automobila, pokazuje Željko iz Šibenika.

Obnova ceste u planu

U gradskoj upravi svjesni su problema i kažu - obnova ceste je u planu. Projekt je gotov, ali neće tako brzo biti i ostvaren. Na redu su najprije građevinski radovi na dječjem vrtiću:

- Očekujem da kroz nekih godinu i pol to bude završeno i onda ima smisla da praktički dovedemo u jedno super stanje samu cestu i šetnicu, naglasio je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

A problem parkiranja, nadaju se u gradskoj upravi, riješit će se tek rekonstrukcijom obližnjeg raskrižja gdje se planira i uređenje novog parkirališta. Projekt je to koji je trenutačno u pripremi, stoga će, očito, sadašnje stanje potrajati još neko vrijeme!

03. svibanj 2024 18:22