StoryEditor
ŠibenikŠibenik

Jedanaest više nego lani: dodijeljeno 46 studentskih stipendija od 700 kuna mjesečno

Piše Šibenski.hr
3. siječnja 2019. - 13:24

Šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika ugovore o stipendiranju uručio je danas u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ gradonačelnik Željko Burić.

Ukupno je dodijeljeno 46 ugovora o stipendiranju, odnosno 11 više nego prošle godine.

- Iz godine u godinu nastojimo povećati stavku u proračunu Grada Šibenika namijenjenu za studenske stipendije kako bi bar malo rasteretili vas studente i vaše roditelje. Čestitam vam na ostvarenom uspjehu te priželjkujem da se većina vas nakon studija vrati u svoj rodni grad- istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

 

Studentima je na ostvarenim stipendijama čestitao i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Šibenika.

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 16 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa. Prema istim kriterijima raspodijeljeno je 6 stipendija za studente prve godine diplomskih studija.

U kategoriji studenata viših godina studija dodijeljene su 24 stipendije.

Visina stipendija iznosi 700 kuna mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 01. listopada 2018.g. do 30. rujna 2019.g.

Za akademsku godinu 2018./2019.g. Grad Šibenik je u svrhu stipendiranja studenata osigurao 400.000 kuna.

14. svibanj 2021 10:47