StoryEditorOCM
ŠibenikPrometna nekultura u Šibeniku

Javio nam se zabrinuti roditelj troje malodobne djece: ‘Gdje je prometna policija? Konačno treba lupiti šakom o stol i reći dosta!‘

Piše šibenski.hr
24. siječnja 2022. - 17:31

Na mail adresu naše redakcije stigla je poruka jednog roditelja iz Šibenika (podaci poznati redakciji) koji je progovorio o prometnoj (ne)kulturi u Šibeniku. Pismo našem sugrađanina prenosimo u cjelosti:

- Obično ne pišem ovakve mailove, ali kao otac troje malodobne djece mislim da treba lupiti šakom u stol i reći dosta.

Kako je moguće da je Šibenik jedini grad koji nema niti jednu kameru za kontrolu brzine unutar samog grada? Zadar, Split, Dubrovnik - svi imaju. Kako je moguća tolika kratkovidnost i nebriga nadležnih službi? Kamere u Dubravi i na obilaznici ne računam kao kamere u gradu.

Pitajte nekog iz Njivica što misle o tome što se stalno im vozi 100 na sat ispred kuća. Pitajte isto i roditelje djece u Bilicama što misle o kameri kroz naselje gdje je dijete izgubilo glavu zbog igre, a vozač doživotno nosi na duši jer je vozio prebrzo? Da li je itko od vas sjeo u kafiće na Baldekinu i gledao kako se vozi glavnom gradskom ulicom? Prije koji tjedan smo iz razbibrige brojali koliko vozača je vozilo preko ograničenja kod semafora na Baldekinu.

Reći ću Vam nevjerojatnu brojku - između 30 i 40 u sat i pol vremena ispijanja kave, od toga osobu na crnom KTM-u 390 nekoliko puta, koju se može vidjeti već mjesecima u bilo kojem dijelu grada kako vozi 100+ pa se postavlja pitanje kako još uvijek ima dozvolu i gdje je prometna policija.

Da li je vam jasno da se ulaganje u kamere u ovom gradu može isplatiti samo od sebe u nevjerojatno kratkom roku?

- kamera kod Plodina u Njivicama u pravcu Crnice

- dvosmjerna kamera na semaforima na Baldekinu

- dvosmjerna kamera bilo gdje na ravnici u Bilicama

Tri, iskreno, najkritičnije točke s kojim vjerujem da bi se puno "stručnjaka" složilo. Mada ima i drugih, tipa od Bioca prema Petrolu.ali taj potez i nije toliko rizičan za pješake.

Ili ravnica kroz Brodaricu gdje treba se prekrstiti prije nego se pređe preko ceste, ali je to već van pojasa grada. Najgori je Baldekin/Križ gdje je apsolutna lutrija za pješake jer nitko ne staje na pješačkima da propusti pješake- piše naš sugrađanin i, s pravom zabrinuti, roditelj troje malodobne djece.

20. travanj 2024 04:16