StoryEditorOCM
Šibenikbespilotne letjelice

Izvanredan uspjeh šibenske Ekonomske škole: ‘Naši učenici stekli su neprocjenjivo iskustvo‘

Piše Šibenski.hr
21. svibnja 2024. - 08:08

Učenici Ekonomske škole Šibenik, pod mentorstvom nastavnika informatike Ivana Krnčevića, pozicionirali su školu kao preteču u vannastavnim aktivnostima o bespilotnim letjelicama. Kroz sudjelovanje u projektu Dron liga, razvijaju nova znanja u području bespilotnih letjelica, čime je Ekonomska škola Šibenik postala prva škola koja je implementirala ovu inovativnu praksu.

Škola već kontinuirano drugu godinu sudjeluje u edukativnom projektu Dron liga koji je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskim interdisciplinarnim društvom te udrugom Virtualci koja doprinosi razvoju obrazovnog sustava i otvara nove mogućnosti za učenike i nastavnike da istražuju i primjenjuju nove tehnologije u svrhu obogaćivanja znanja i vještina.

Osim što potiče kreativnost, inovativnost i razvija sposobnost rješavanja problema kod učenika, projekt pruža učenicima izuzetnu mogućnost da razvijaju vještine iz STEM područja te steknu neprocjenjivo praktično iskustvo radeći s najnovijim tehnologijama.

Izvanredan uspjeh Ekonomska škola Šibenik je ostvarila sufinanciranjem projekta od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom "Letenje u budućnost: dron liga - revolucija tehnologije i timskog duha u školskom okruženju" koji pokazuje predanost škole inovacijama i praktičnom obrazovanju učenika.

16. lipanj 2024 05:56