StoryEditorOCM
ŠibenikNjemački studenti kod Burića

Izrađuju Studiju o brendiranju Šibenika, provode ankete i istražuju, a rezultate će predstaviti sutra u Gradskoj vijećnici

Piše Šibenski.hr
26. travnja 2017. - 15:45

U okviru terenske nastave i kolegija „Destinacijski menadžment", šibenski gradonačelnik Željko Burić  primio je danas šestero studenata poslijediplomskog studija Međunarodnog turističkog menadžmenta pri Hochschule Bremen, City University of Applied u pratnji Anite Grubišić, dekanice Veleučilišta u Šibeniku.

Razgovaralo se o razvoju grada, kao i o razvoju turizma i gospodarstva te spajanju turizma, gospodarstva i visokog obrazovanja, a gradonačelnik se sa zadovoljstvom osvrnuo na dosadašnju uspješnu suradnju s Veleučilištem u Šibeniku.

- Grad Šibenik doživljava svoj turistički uzlet, a vjerujem kako ste i vi to prepoznali,  što će pokazati i vaše istraživanje. Osim turističkog razvoja, Grad Šibenik sustavno radi na poboljšanju visokog obrazovanja. To dokazuje pokretanje sveučilišnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora te odlična suradnja koju imamo s Veleučilištem u Šibeniku. Visoko obrazovanje, turizam i gospodarstvo za nas su tri temeljna stupa daljnjeg razvoja Šibenika - konstatirao je gradonačelnik  Burić.

Studenti iz Bremena, u sklopu posjeta gradu Šibeniku, provode, inače,  terenska istraživanja, ankete, analize strateških dokumenata i trenutnog stanja u turističkom sektoru, sve s ciljem izrade Studije o brendiranju Šibenika i mogućnostima pozicioniranja na globalnoj areni svjetski poznatih turističkih destinacija.

Rezultati istraživanja i studije bit će predstavljeni sutra u Gradskoj vijećnici u Šibeniku.

23. svibanj 2024 13:18