StoryEditorOCM
ŠibenikNovitada iz GRADSKog PARKINGa

Iznenađenje na Valentinovo: Postavljen digitalni brojač slobodnih mjesta na Poljani; nema više vrtenja u krug

14. veljače 2018. - 14:42

-Znali smo da nas šofere Gradski parking voli – a naročito naše kune – ali nismo znali da nas baš voli ovoliko. Pa da će nam na Valentinovo darovat displej da znamo točno kolko ima slobodnih mista na šibenskoj Poljani. I na željezničkoj stanici. A ne da se vrtimo u krug ki pomanitali ko i do sada!'.

Uživali smo u ćakuli sa Šibenčanima dok smo čekali da Goran Bulat, direktor GP-a svečano proglasi displej otvorenim, točno u podne, 14. veljače, na Valentinovo. Ili Čistu sridu. Pa ko šta voli ili slavi.

'Onda se nisu morali mučit. Jerbo je broj slobodnih mista na Poljani priko dana najčešće nula!' - komentirao je drugi. No, možda je baš zato informacija s displeja s kojim je i gradska Poljana i njezinih 88 parkirnih mjesta zakoračila u digitalno doba, tim dragocjenija.

'Mi smo lani za Uskrs postavili digitalni brojač i displej koji pokazuje broj slobodnih parkirnih mjesta na parkingu pored šibenske tržnice. Bio je to pilot projekt koji se pokazao dobrim, građani su ga brzo prihvatili kao praktično pomagalo i dragocjenu ispomoć u gužvi pa smo ga lani u lipnju postavili na prilazu Crnici, za parking s oko 400 mjesta u šibenskom TEF-u. Sada smo dva displeja stavili na Poljani ali i na tehnološku cestu, pred ulaz u tunel, također s informacijom o slobodnim mjestima na parkingu kod željezničkog kolodvora i na Poljani. To je naš doprinos gradu Šibeniku za turističku sezonu' – kazao je Goran Bulat, direktor Gradskog parking.

Cijela investicija koštala je oko 70 tisuća kuna. 'Drago mi je vidjeti da gradske tvrtke prate trendove i poduzimaju korake kojima se modernizira poslovanje i komunalne usluge. Nadam se da će do ljeta 2020. godine na ovom displeju biti broj 256.' - kazao je dogradonačelnik Danijel Mileta, aludirajući da bi do tada trebala biti gotova podzemna garaža s isto toliko slobodnih parking mjesta.

S građanima, koje je displej zanimao, pričali su i Tome Lucić, pomoćnik direktora, Dragan Grubišić, rukovoditelj sektora parkiranja i premještanja vozila, dispečer Jakov Vuletin. Komnetari su uglavnom bili pozitivni. 'Dobro je to, pametno, sviđa mi se uvik kad se nešto novo radi' – kazao nam je Mile Vunić.

I Nenad Samaržija, gradski vijećnik kojeg smo uhvatili za komentar dok je prolazio preko Poljane slaže se s takvim mišljenjem – 'Dobro je da se taj displej stavio. Valjda će i to, barem malo pripomoći da se ne stvaraju gužve oko parkinga na Poljani, osobito ljeti. Samo, nije mi jasno zašto su metnuli displej da se vidi samo s jedne strane, one od Doma zdravlja. Zašto se ne vidi i s druge, za vozače koji dolaze iz suprotnog smjera? - pita Samaržija.

Eto, takvi smo mi Šibenčani - Do jučer nismo imali ni jednog, a sada odma pitanje kad če drugi? - 'Polako, doći će sve na svoje. Ovo je tek početak digitalizacije, a naravno da planiramo i povećanje broja displeja, kako bi se svim sudionicima u prometu, uvijek i svugdje i na svakom mjestu pružila pravovremena informacija.' - obećao je Bulat.

25. travanj 2024 15:13