StoryEditorOCM
ŠibenikČetvrtak u Gradskoj knjižnici

Izložba likovnih i literarnih radova na temu ovisnosti koji su stigli na natječaj Šibenske udruge mladih Š.U.M. pod nazivom „uKOPČAj se“

Piše šibenski.hr
29. svibnja 2017. - 18:21


U četvrtak, 1. lipnja u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba pod nazivom „uKOPČAj se“. Riječ je o radovima koji su stigli na istoimeni natječaj, a dio je aktivnosti na projektu „KOPČA“ kojeg provodi Šibenska udruga mladih Š.U.M. u partnerstvu s organizacijama Mladi u EU, Ardura i Forca 08.

Cilj projekta je aktivno sudjelovanje mladih u društvenom životu zajednice kroz njihovo uključivanje u aktivnosti kojima se povećava vidljivost mladih u zajednici, aktivnosti edukacije i prevencije rizičnih oblika ponašanja.

Šibenska udruga mladih Š.U.M. osmislila je kreativno - literarni natječaj kojim su pozvane srednje škole na sudjelovanje u realizaciji edukativno - preventivnog dijela projekta.

Kroz natječaj "uKOPČAj se" mladi su pozvani da se, zajedno s mentorima iz škola, izraze na temu ovisnosti, bilo crtežom ili kroz kratke eseje.

Na natječaj su se odazvale Gimnazija Antuna Vrančića s 11 likovnih radova te Medicinska škola s jednim, dok se Centar za odgoj i obrazovanje Šubičevac odazvao s tri literarna rada. Osim škola, na natječaj su se javile i polaznice Kreativne radionice ŠUM-a s dodatnih 6 likovnih radova.





 

20. travanj 2024 02:00