StoryEditorOCM
Šibenikbuvljak kod Azimuta

Izlagači ponudili rabljenu odjeću, obuću, torbice, ruksake i modne dodatke. Sve u dobrom stanju i po prihvatljivoj cijeni. Kupci su uživali...

Piše Katarina Rudan
30. svibnja 2021. - 13:55
Ispred kluba Azimut odrzan je prvi ovogodišnji  buvljak sa odjećom, obućom i modnim dodatcima.Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

 - Ovo je super! Jedva sam čekala! Došla sam sa sestrom Katarinom vidjeti što se nudi i mogu vam reći da ima svega. Ponuda je odlična, ima toga za izabrati, puno za vidjeti i jako je lipo. Tek smo došle i malo razgledamo, a sigurno ćemo nešto i kupiti jer cijene su pristupačne. Zanimaju me vintage stvari i zato je ovo super prilika da nađem nešto za sebe. Inače, mi u Šibeniku imamo jedan vintage dućan koji je predivan i u njemu često kupujem – rekla nam je prebirući robu na stalku mlada Šibenčanka Marija Baljkas.

Riječ je o prvom ovogodišnjem Buvljaku koji je održan u nedjelju  na livadi ispred šibenskog kultnog kluba Azimut u vremenu od 11 do 14 sati. Za njegovu organizaciju zaslužni su KU Fotopoetika i klub Azimut, a za one koji imaju što prodati i one koji žele na buvljaku kupovati, vrijedna je informacija da će se buvljak održavati svake četvrte nedjelje na istim mjestu i u isto vrijeme: 27. lipnja, 25. srpnja i 22. kolovoza. Zbog tog se i organizira pod nazivom „Svake četvrte“ Buvljak. Jedna od organizatorica, Snježana Klarić iz KU Fotopoetika, rekla nam je da do izlagača i izlagačica na prvom buvljaku uopće nije bio problem doći.

image
Mlada Marija Baljkas traži komad robe koji je baš za nju
 
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Buvljak koji se održavao prošle godine već je stekao ime i postao je kultan. Išli smo provjeriti ima li uopće zainteresiranih i tim propitkivanjem smo popunili listu sudionika, tako da nije bilo potrebe ići s nekim javnim pozivom. Pošto je interes za sudjelovanjem velik, javljaju nam se osobe, najviše žene, koje žele izlagati tako da smo već počeli pisati listu sudionika za drugi buvljak – rekla nam je Snježana ne skrivajući zadovoljstvo što se nakon više od godinu dana konačno može odahnuti i život pomalo vraćati u normalu.

- Ponovo se vraćamo druženju na otvorenom i malo smo opušteniji nego lani u isto doba. Ovaj prvi buvljak svečano je označio početak tog novog, uvjetno rečeno, post-pandemijskog doba – rekla je Snježana.

image
Ispred kluba Azimut odrzan je prvi ovogodišnji  buvljak sa odjećom, obućom i modnim dodatcima.
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Na svakom buvljaku, zbog ograničenog prostora, maksimalno može sudjelovati deset izlagača, kako se ne bi stvarale velike gužve. A izlagači nude rabljenu odjeću, obuću, torbice, ruksake i različite modne dodatke. Sve što je u dobrom stanju, ali iz nekih razloga to više ne nose i samo im smeta u ormaru. Ovo je prilika da se „riješe“ viška, a kupcima da se odjenu ili obuju po povoljnoj cijeni.

Među izlagačima u nedjelju je bila i viša kustosica Muzeja grada Šibenika Marijana Klisović, koja je sudjelovala i na buvljacima održanim prošle godine i ima samo pozitivna iskustva.

- Ovo je super ideja da se riješimo nekih komada robe koju ne nosimo, a još uvijek je nova i super je da „vrti“ dok je nosiva. Lani sam se na taj način riješila hrpe robe koja je stajala po kutijama, a  razveselila je nekog drugog - rekla je Marijana. Na svojem „štandu“ ponudila je haljine i košulje te nešto hlača. Po pristupačnim cijenama, do najviše 100 kuna za komad. Slične cijene bile su i kod drugih izlagača, tako da su na kraju trosatnog izlaganja, prodaje i kupnje, svi mogli biti zadovoljni.

19. travanj 2024 12:47