StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Izgleda da je Fajzer ipak opasniji od Zeneke: Milanović ga je primija. Božemiprosti – ol‘ se ne vidi kakve razorne posljedice oto cjepivo ostavlja

Piše Branimir Periša
4. travnja 2021. - 10:56

- Bome, rekla je Dobra Parona, svi su bili puni sumnje u Astra Zeneku, kad ono Fajzer žgaraje sve u šešnajst! Naravski da su nježini najdraži gosti u još uvik nelegalnoj birtiji nasrid Male lože pomislili da bulazni, nabaška šta ona u žaru svojih predavanja vaik oteže s poslugon pića iz borše.

- Skužajte, a šta ste vi to primili u rame da van izaziva take nuspojave? Fajzer da žgaraje!? – zareža je nestrpljivo El Tigre.

- Ma šta ja? Strpljivo i dalje čekan da me doktorica pozove, a ode govorin o dvojici iz samoga državnoga vrva: Plenkiju koji se cjepija Astra Zenecon i osta je razložan i smiren ka i uvik pa 'ladnokrvno uzvraća udarce - međutin Milanović, koji je primija Fajzera… Božemiprosti – ol' se ne vidi kakve razorne posljedice ota vakcina ostavlja, rekla je Dobra Parona i brže abolje se prikrižila. A mi infišali u Fajzera, ka da je božje ufanje, dodala je.

Nuspojavaman Fajzera pripisala je ona zabrinuto i velik broj Zokijevih poklonika na društvenin mrežaman. Kliču mu i aplaudiraju, a jopeta, nije jon jasno kako je moguće da ih je tolko u zemlji di se cijepi na kapaljku?

Pande se ne zovu Milorad

- Pa, znate, sada kada ste oto rekli… Moglo bi biti da ima štokoda u tome, počeša se po glavi Bili Smo Uskoro. Prisidnik Zoki, osin šta javno govori ka da je u seoskoj gostijonici pod utjecajon gemišta od jeftinoga cvičeka, očito putuje vrimenon i prostoron a da ne mrda sa Pantovčaka. Pa tako, namisto da za onih po ure kolko bi triba imati za marednu, ka i svaki pošteni radni čovik, prošeta na friškome zraku i pribroji jesu li svi paunovi na svomen mistu, Zoki čačka pande u zoološkomen vrtu u Njujorku…

- Je, je, u pravu ste, živnule su okice Dobre Parone. Čačka li čačka, a onda se dodatno razbisni kada panda progovori glason ogorčenoga profesora Milorada Pupovca. Ko je vidija da pande govoru?

- Jasno da ne govoru, barenko ne rvaski! A drugo, pande se obično zovu Pi-đing, a ne Milorad, uključija se El Tigre. Vrlo je nerazumljivo još nešto, nastavija je, a to je Zokijeva izjava di profesoru poručuje neka uživa u nekretninaman koje mu je on osigura. Mene samo zanima oće li se u ciloj otoj predstavi di se najviši dužnosnici častu teškin ričetinaman neki od istražnih organa toga uvatiti? Da se vidi ko je komen šta omogućija i zašto, je li oto bilo zakonito i tomen slično. Pa da se na kraju znade čija mater crnu vunu prede! - potega je gucalj pive da mu suvin justiman bude lakše.

- Ha, ha, posprdno se nasmijuljila Dobra Parona. Zamišlja ona kako istražni organi iđu čačkati mečku, pa završu kod Zokija na Pantovčaku, na službenomen razgovoru.

A Prisidnik ih isprati pružajući in na bokunu karte broj telefona direktora njujorškoga zoološkoga vrta di ta panda u blaženomen miru žvaće bambusove mladice, s prijateljskin upozorenjen da pripazu, jerbo ono šta su tili čačkati, nije mečka nego grizli, he, he! - rasprndecala se ona ka cura na derneku.

27. travanj 2024 06:01