StoryEditorOCM
Izbori 2021PLJUŠTE OBEĆANJA

Izbori se bliže: doznajte gdje sve Grad Šibenik planira obnavljati stara i graditi nova dječja igrališta

Piše Zdravko Pilić
7. siječnja 2021. - 11:45

Grad Šibenik će izgraditi nova dječja igrališta u Ražinama i Vrpolju pored osnovnih škola, te u potpunosti obnoviti stara i devastirana dječja igrališta na Meterizama, poviše Crkve sv. Jeronima i na Vidicima pored Rasadnika. Istovremeno će presvući novom lijevanom podlogom košarkaško igralište uz osnovnu školu u Zatonu. Nabavit će i nekoliko sprava za vježbanje na otvorenom koje će biti postavljene na Vidicima i u sklopu vanjskog dijela sportskog objekta Miminac. Procijenjena vrijednost opreme i preko 1200 m2 antitraumatske podloge je 1,5 milijuna kuna bez PDV-a.

'U redovnim razgovorima s predstavnicima šibenskih gradskih četvrti i mjesnih odbora duže vrijeme se postavljaju prioriteti izgradnje novih i obnove starih dječjih igrališta, pa iz godine u godinu gradska uprava tako i postupa. U proteklom razdoblju smo u potpunosti obnovili ili izgradili javna dječja igrališta na Biocima, Krvavicama, Mažuricama, Meterizama, Šubićevcu, Crnici, šibenskoj Rivi, plaži Brodarica, te otocima Krapnju i Žiriju, ali isto tako okoliš dječjih vrtića Građe, Kućice na Baldekinu, Vesla u Zatonu i Malog Mihovila na Jamnjaku. Također smo izgradili jedinstveno igralište za djecu s posebnim potrebama na Šubićevcu. Želja ima puno, a realiziramo ih sukladno mogućnostima i navedenim prioritetima. A prvi preduvjet je da postoji zemljišna čestica u javnom ili gradskom vlasništvu na području gravitiranja djece i roditelja, odnosno da u razumnom radijusu ili na području gradske četvrti ili mjesnog odbora nema niti jedno živo dječje igralište.', kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

'Iako se susrećemo s devastacijom javnih površina i dječjih igrališta, pa su među novijim ili obnovljenim igralištima primijećene te pojave, nastojimo u okviru naših financijskih mogućnosti i donacija društveno odgovornih poduzeća poput INA-e, ili nekoć Jadranske banke, konstantno ulagati u uređenje i održavanje prostora koji su dragocjeni djeci i njihovim roditeljima. Vjerujem da će budući sustav videonadzora, kojim ćemo pokriti ovakve i slične prostore, napraviti veliki iskorak u njihovoj zaštiti i očuvanju. Isto tako pozivam svoje sugrađane da ne okreću glavu kad vide nepropisno korištenje ili devastaciju igrališta u tijeku jer su ona imovina svih nas.', zaključio je Danijel Mileta. Očekuje se da na proljeće svi radovi budu gotovi.

Zadovoljni su i u Mjesnim Odborima i Gradskim četvrtima.

' Što reći? Drago nam je što smo konačno, u suradnji s gradskom upravom uspjeli riješiti ovaj dugogodišnji, gorući problem. Najveći problem je bilo iznalaženje lokacije za igralište, koje se napokon našlo kod Osnovne Škole. Otkako postojimo kao gradska četvrt, s dvije tisuće stanovnika, dosad nismo imali igralište, a imamo barem 150 – djece predškolske dobi kojima će ubuduće ono biti svaki dan na raspolaganju. Već samo ta činjenica razlog je za zadovoljstvo.' – kazao nam je Ante Braica, predsjednik gradske četvrti Ražine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:42