StoryEditorOCM
Šibenikprijedlog marija kovača

Ivici Tucku Nagrada za životno djelo: ‘Proslavio je našu domovinu, a uvijek isticao kako je sin ponosnog Šibenika‘

Piše K. G.
21. veljače 2024. - 12:35

Na jučerašnjem spektakularnom dočeku na Poljani, šibenski gradonačelnik Željko Burić uručio je trofjenom vaterpolskom stručnjaku Ivici Tucku zastavu Grada Šibenika.

Čini se kako će Tucak uskoro dobiti još jedno vrijedno priznanje rodnog grada. Naime, Mario Kovač, vijećnik Domovinskog pokreta, predložio je da ovogodišnja Nagrada za životno djelo bude dodijeljena Ivici Tucku:

image

 Mario Kovač

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Prije otprilike sat vremena u pisarnicu Grada Šibenika, u svoje ime kao i u ime Domovinskog pokreta, predao sam prijedlog da se ove godine Nagrada za životno djelo dodijeli izborniku hrvatske vaterpolo reprezentacije gospodinu Ivici Tucku. Čovjeku koji je s našom nacionalnom vrstom osvojio devet  medalja na velikim natjecanjima, čovjeku koji je proslavio našu domovinu Hrvatsku širom svijeta i koji je uvijek isticao kako je sin ponosnog Šibenika u kojem i danas živi. Da Ivica Tucak u svojoj karijeri ne postigne više nikakav značajniji rezultat ostavio je iza sebe, kako bi rekli stari Latini, "spomenik postojaniji od mjedi" jer se svrstao među najuspješnije trenere u povijesti vaterpolo športa. Stoga, kapa dolje- kazao je Kovač.

Teško je vjerovati kako će netko od gradskih vijećnika unatoč stranačkim dresovima biti protiv ovog prijedloga

27. travanj 2024 19:24