StoryEditorOCM
ŠibenikNISU ME PODRŽALI NI KAPRIJANI NI ZLARINJANI

Ivan Dobra otkazao mirni prosvjed zbog pumpe na rivi

3. siječnja 2017. - 10:42

Ivan Dobra Žirjanin, predsjednik MO Žirja pozvao je za 5. siječnja na mirni prosvjed građane Šibenika, Zlarina, Kaprija i Žirja, da "sačuvamo zajedno našu (benzinsku) pumpu na rivi". Za razliku od većine javnih glasova, koji su kritizirali gradonačelnika Burića zbog preporuke ŽLU da INA-ina benzinska crpka ostane na rivi i narednih 20 godina, navodeći kako je ona nespojiva s izgradnjom hotela u bivšoj Reviji, Dobra je od početka stao u obranu pumpe, jer je nasušno potrebna otočanima kojima je, tvrdi, jedino prikladno mjesto za opskrbu gorivom.

- Zar mislite da ćemo uzeti taksi i autobus i poći u potražnju za pumpom! S kantama u rukama! E, pa idite vi koji zagovarate da se pumpa makne i premjesti u Mandalinu ili blizu šibenskog mosta, ali i tamo, morate paziti za jedno 100 godina mogao bi izniknuti koji hotel čiji gosti će možda stajati na prozorima i gledati pumpu pošto se neće ići kupati da se ne bi utopili jer se ne znaju kupati' – napisao je Dobra na proglasu koji je nalijepio na prostorije porti, kod ulazu u šibensku luku, pokraj Jadrolinijina kioska za prodaju voznih karata.

- Drago mi je da je koncesija pumpi produžena na 20 godina, dok je trebala biti na 200, jer će upravo toliko proći da se pumpe naprave na Zlarinu, Kapriju i Žirju. Ako se to ikad dogodi, onda zatvorite sve pumpe od Zadra do Splita. Nama neće trebati, a vi gospodo tada dođite po gorivo na Žirje. Zato se nađimo svi skupa na pumpi, jer je pumpa dio nas, dio naših građanskih potreba i ne budimo građani drugog reda da nam drugi sole pamet' – napisao je pjesnički raspoloženi Dobra.

A onda i rukom na vrhu, kemijskom olovkom, nadopisao da se mirni prosvjed odgađa, jer ga nisu podržali u Kapriju i Zlarinu. Tako je u borbi za pumpu još jednom ostao usamljen, poput Don Kihota…

19. travanj 2024 00:20