StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Iscidi grejp, učini si grejs! To je antivakserima ionako priki lik, svako jutro jedan grejp i ne boj se!

Piše Branimir Periša
20. studenog 2021. - 22:09

- Eno, grmi naš Prisidnik Milanović da su kovid potvrde, testiranja na koronu i druge pantumine za ući u javne institucije i službe najobičnije manitanje i poručuje Plenkiju, svomen kumparu iz diplomacije neka to smista ukine. A taman se vratija iz Vatikana, iz privatne audijencije kod Pape – rekla je Dobra Parona sa dubokin uzdahon, a onda se brzo prikrstila.

- Da ga je barenko prosvitlilo!? - dodala je neveselo i pogledala u svoje najdraže mušterije. El Tigre i Bili Smo Uskoro cidili su svoja pića i gledali u kaleticu di su jedino škovacini šuškali svojin arganjaman.

Kako je uša u Vatikan?

- Volija bi samo znati kako je uša u Vatikan? Kojon su ga oto neinvazivnon metodon namjeravali testirati na koronu službenici Papinske države? - progovorija je El Tigre. I jesu li časnici švicarske garde manitali oko toga, tražeći nešto šta bi Zokija, dvaput pelcovanog i sa urednon kovid putovnicon moglo navesti da ispod jakete izvuče transparent sa natpison 'Za slobodu, demokraciju i milost, nismo u Plenkijevoj Rvaskoj!'

- Ja mislin, priključija se B.S. Uskoro, da ote kontrole u Vatikanu prepuštaju Inkviziciji. Ako čovik preživi, prvo podvrgnut mučenju na suvomen, a onda u sinđiriman potopljen na dno rike Tiber, znači da nema koronu i more kod Pape!

- Ma dajte, prenerazila se Dobra Parona. Moca i sina! – jopeta se prikrstila – pa ne mislite sa bi onaj dobri čovik i poglavar, Papa, podrža nešto takoga, iz tame Srednjega vika?

- Naravski da ne bi i da nije tako! – gleda u nju B.S. Uskoro ka da je jadna, skrenila možđanima. Tija je samo reći, objašnjava, da bi Zoki, potomak sinjskih alkara čvrste desnice i plamtećega srca za viru, podnija i takve torture za doći do Svetoga oca, e!

Zagrcnija se pivon

- Bojin se da u njega jedino planca vatra šta je svaki dan jari svojin javnin istupiman i komentariman ne bi li skupija više desnih glasova od Hasanbegovića i Zeke zajedno, a pari mi se i antivakserskih, procidija je El Tigre.

- Izaša je od Pape, a već je nastavija triskati livo i desno jezikon i grubin ričiman. Drži Banožića i ne pušta, ka pas ježa! - doda je. Sličan je onin ženaman iz El Tigreova ditinjstva šta bi, odma poslin mise, deboto na crkvenin vratiman sipale grozne kletve na dicu ako bi samo teke življe protrčali kraj njih.

- Stvarno, svašta je Prisidnik drobija samo koji minut nakon susreta sa Papon Franon. Čak je na kraju jedne tirade reka: „Cijepi se, iscidi si grejp!“ Šta mu je oto, majko mila? Neka likarija!? – zatrepćala je okicaman zbunjeno.

- Ma ne, zagrcnija se pivon El Tigre. Reka je na čistomen šatro-rvaskome jeziku: „Cjepi se, učini si grejs!“ Grejs na engleskomen znači milost…

- Pa kako to onda Zoki pretendira na glasove antivaksera, a propagira cijepljenje? – u nedoumici je ona.

- Ma to van je smišljeno. Stvar zvuči tačno nako kako ste vi čuli: 'Iscidi si grejp!' To je antivakserima ionako priki lik, svako jutro jedan grejp i ne boj se!

24. travanj 2024 22:35