StoryEditorOCM
Šibenikvaroški bejbibum

Ipak još ima života u centru Šibenika: Nova dica u Arsenovom i Vicinom kvartu

8. kolovoza 2019. - 22:01

Sjedim nekidan ispred jedinog i najboljeg kafića u Republici Bono, oko nas prolaze grupe turista, mi domicili još se okupljamo na teritoriju preostalih par lokalnih samouprava i nekako držimo glavu iznad vode...

Kadli, kroničar šibenskog Varoša i autor uspješnog dokumentarca o toj gradskoj četvrti, Ivan Živković Žika donosi mi dobru vijest: u Varošu se u deset dana rodilo troje djece!

-To ti je za Varoš pravi bejbibum! Troje u desetak dana srpnja!

Jedan od ponosnih otaca čak se i zatekao u kafiću. Nikakvo čudo kad mu se Noa rodio prije 25 minuta. Bruno Bačelić, iz Težačke 64, skroz je razdragan:

- Vidi ga, vidi ga na slici! Ima tri kila, 52 centimetra i 25 minuta!
 

 

 

Marini i Brunu Bačeliću to je drugo dijete.
 

Mari Sekso i Ivici Vučku iz Težačke 82 Cvita je prvijenica!

Tako je poznata šibenska i varoška obitelj Sekso dobila još jednog potomka, a pijanistica Marija Sekso, jedno od lica iz Žikina dokumentarca - praunučicu!

Evo nas i u Težačkoj 84! Tu žive Čelari, Silvana i Zoran Čelar čija je kćerka, mlada arhitektica Marija Čelar, dobila sina pa sad mama Marija i tata Domagoj Buntić imaju malog - Slavena Buntića!

- Rodio se na dan pada Bastilje, 14.7., dobro jede i sad se pune ona njegova 53 centimetra, s dragošću govori mama Marija.

Gdje će život odnijeti Nou, gdje Cvitu, gdje Slavena, čija mama trenutno živi u Splitu, hoće li se igrati, poznavati, korteđavati...ko bi ga sad znao!

Arhitektica Marija je, inače, bila šibenska glazbarica, baš kao i valjda svi Seksići, baš kao valjda nekoć sva varoška djeca. Jer, i Šibenska narodna glazba ima varošku adresu...

Tek, u trenutku rođenja sve troje su šibenski Varošani. Taj je kvart nekad bio poznat po mnoštvu djece, tu su se igrali i kasnije poznati sugrađani od Vice Vukova s gornje strane, pa Ive Pattiere malo niže, pa Dedića po sredini Tesline, Sekulići, Jaramazi, glumica Oriana Kunčić, operna pjevačica Nera Gojanović, nogometaši Rora i Nadoveza, sinovi obitelji današnjeg odvjetnika Ive Rude, pa djeca danas odvjetničke obitelji Brkić...

 

 

Danas se u Varošu, u Teslinoj i Težačkoj igra puno manje mularije po ulicama- možda izuzetak čini ekipa iz Paške Zjačića, no o njima- potom.
Kad krene škola...

Ovih troje imamo na našim slikama. U Varoš još nije prodrla moda ne spominjanja i ne slikavanja djece, tamo je mentalno zdravlje roditelja još u punoj snazi - nazdravlje im bilo!

19. travanj 2024 01:01