StoryEditorOCM
ŠibenikUnatoč mukama s pumpom

Investitori uvjereni: Potkraj ove godine svečano otvaramo novi gradski hotel na rivi

9. siječnja 2017. - 20:58

U četvrtak, 12. siječnja, bit će održana tematska sjednica šibenskog Gradskog vijeća radi konačne odluke o izmještanju Inine benzinske crpke na rivi, odnosno produženju koncesije na novih 20 godina, a što je potkraj prošle godine izazvalo brojne prijepore u gradu zbog činjenice da se preko puta crpke gradi novi gradski hotel visoke kategorije.

Investitori hotela, tvrtka "Riva Sunca", na najavu mogućeg produljenja koncesije INA- i na rivi, ogorčeno konstatiraju da gradonačelnik, pozitivnim mišljenjem za nastavak rada crpke na rivi, krši sva svoja obećanja, ali i krucijalne planske dokumente- GUP-a Grada Šibenika i Strategiju razvoja grada u kojima nisu ucrtane ni benzinska postaja Vanjski ni Riva. Unatoč svemu, investitori optimistično najavljuju da uskoro kreću s rušenjem aneksa Krke i podizanjem novog objekta za što su pribavili sve dozvole, te da očekuju potkraj ove godine svečano otvorenje novog gradskog hotela na rivi.

- Neshvatljivo je da gradonačelnik na sjednici GV-a u prosincu kaže "tjeraju me na kazneno djelo". Upravo suprotno, mi ga spriječavamo da počini kazneno djelo produžujući INA-i koncesiju za benzinsku crpku na Rivi protivno svim relevantnim razvojno-planskim dokumentima Grada- kazali su nam predstavnici investitora Zoran Popović i Ante Mioč. Čista je obmana, tvrde, da je ovdje u pitanju obrana privatnog interesa investitora, jer se radi o interesima Grada kako su definirani Stategijom razvoja i GUP-om. Mi samo tražimo da se planovi grada poštuju, poručuju.

Tvrtka "Riva Sunca" je kupila zgradu aneksa starog hotela Krka još 2008., a od bivšeg gradonačelnika Šibenika Ante Županovića dobili su čvrsta jamstva da se na toj lokaciji može graditi samo hotel,te da benzinska crpka odlazi s rive.

- Kad je 2011. Gradsko vijeće jednoglanso donijelo Strategiju razvoja grada u kojoj se na bar desetak mjesta govori o izmještanju pumpi Vanjski i Riva, a potom 2016.i GUP koji se na toj Strategiji temelji,sve su dvojbe oko benzinske crpke, smatrali smo, otklonjene. Nedugo po dolasku Željka Burića na funkciju gradonačelnika, 2014. je organiziran sastanak na kojem i Grad i Županija daju punu podršku projektu izgradnje hotela, a grad se obvezuje pronaći ili kupiti zamjensko zemljište za premještanje INA- ine benzinske crpke s lokacije na rivi.

- Kojim pravom gradonačelnik odjednom licitira s tim zemljištem i spominje 4 milijuna kuna naknade INA- i ukoliko se koncesija ne produži? Otkud pravo gradonačelniku da u nagodbi s INA-om dogovara sudbinu pumpe na rivi- pitaju se Popović i Mioč, najavljujući kaznene prijave protiv odgovornih osoba i čudeći se kopernikanskom obratu do kojeg je došlo u Gradu.

02. svibanj 2024 09:48