StoryEditorOCM
ŠibenikKao u Gunji

Investiciju od 60 milijuna kuna čuvaju vrećama s pijeskom: Garažu na Poljani branit će ‘zečji‘ nasipi

Piše šibenski.hr
26. rujna 2020. - 09:38
Na ulaz u podzemnu garažu na Poljani postavljene su vreće s pijeskom u slučaju velikih kiša.  Nikša Stipaničev/Cropix

Svaka veća kiša- poplava! Takva je čini se sudbina troetažne podzemne garaže na šibenskoj Poljani. Naime, najveća investicija u drugom mandatu aktualnog gradonačelnika Željka Burića poplavljena je već dvaput od pompoznog svečanog otvorenja koncem lipnja.

Zadnji put dogodilo se to u petak ujutro kada je desetominutni pljusak bio dovoljan da voda prodre na prvu etažu garaže. Budući da je za vikend najavljeno nestabilno vrijeme s dosta padalina, gradski oci su se dosjetili kako bi mogli obraniti investiciju vrijednu oko 60 milijuna.

Očito, kada se nešto sistemski zabrlja u planiranju, poseže se za najjednostavnijim rješenjima. Tako su u petak navečera na ulazu u garažu na Poljani osvanule vreće s pijeskom. Najmera je da se u slučaju jače kiše one postave u formaciju 'zečjih' nasipa i tako spriječe poplavu.

Vjerojatno je to tek privremeno rješenje, budući da je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta najvljivao kako će na ulazu u podzemnu garažu na Poljani biti postavljena hidraulična brana koja bi se podizala uslijed većih oborina.

U subnotu ujutro dba pljuska pogodila su Šibenik. Bilo je i tuče. Međutim, potrebe za postavljanjem 'zečjih' nasipa nije bilo. Zasad. Jer nebo i dalje prijeti...

19. travanj 2024 12:30