StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Investicijski forum: Kako stvoriti pozitivno investicijsko okruženje u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj

Piše Šibenski.hr
9. svibnja 2018. - 15:45

U Gradskoj knjižnici u Šibeniku održan je danas Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske

Održavanje investicijskog foruma u Šibeniku pozdravili su domaćini: predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenica župana Darija Puljić.

„U Šibensko-kninskoj županiji svjesni smo da bez jasnih strateških usmjerenja i jasno definiranih ciljeva pretočenih u prostorni plan županije nema gospodarskog napretka. Naši strateški razvojni dokumenti temelj su izrade našeg prostornog plana, a koji je uvažavanjem društveno-gospodarskih, prirodnih, kulturno-povijesnih i krajobraznih vrijednosti razradio načela prostornog uređenja. Osim toga, utvrđeni su ciljevi prostornog razvoja te organizacija, zaštita, korištenje i namjena prostora, a što je preduvjet svakog promišljenog investicijskog ulaganja.“, kazala je zamjenica župana Darija Puljić, naglasivši važnost ulaganja u obrazovnu, poduzetničku i prometnu infrastrukturu kao ključ stvaranja povoljnog investicijskog okruženja i održivog gospodarskog razvoja.

U nastavku foruma održano je nekoliko zanimljivih predavanja, kao i okrugli stol na temu stvaranja pozitivnog investicijskog okružja u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj na kojem su sudjelovali: zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, predstavnica Hrvatske banke za obnovu i razvitak Mira Krneta, direktorica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur, predstavnik Div grupe Dalibor Marijanović, predstavnik Marinetek NCP-a Boris Miškić i direktor poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović.

02. svibanj 2024 05:38