StoryEditor
ŠibenikJeff Burton na Baroneu

Informatički genijalac i suosnivač jednog od najvećih svjetskih proizvođača video igara u Šibeniku

2. svibnja 2017. - 12:31

Informatički genijalac, američki poduzetnik i suosnivač Electronic Artsa Jeff Burton dolazi u Hrvatsku, točnije u Šibenik. Tako će u suradnji s Gradom Šibenikom, u petak, 5. svibnja u 20 sati održati predavanje na šibenskoj tvrđavi Barone kao predstavnik Acceleration Business Cityja (ABC), globalne mreže ulagača i poduzetnika. ABC diljem svijeta podupire najzanimljivije start-up ideje i pomažu da postanu stvarnost, a u Šibeniku će podržati inovativni projekt Holiwork kao i ostale projekte namijenjene mladima i razvoju grada. 

Jeff Burton će u Šibeniku posjetiteljima prenijeti iskustvo koje je stekao tijekom 35 godina impresivne karijere u poduzetništvu. Najpoznatiji je kao suosnivač Electronic Artsa, jednog od najvećih svjetskih proizvođača video-igara. Svi ljubitelja igara neizbježno su igrali barem jednu od njihovih igara. FIFA, The Sims, Battlefield, Medal of Honor samo su neki naslovi kojima je EA osvojio svijet i postao multinacionalni div s podružnicama diljem svijeta. Burton je radio i za tehnološkog pionira Atari te vodio Skydeck Berkley, jedan od najvećih start-up inkubatora u SAD-u.
 
U Šibenik Burton dolazi kao predstavnik ABC-a, jednog od najvećih svjetskih akceleratora za start-up projekte. ABC povezuje mlade inovativne poduzetnike s ulagačima, poduzetnicima i influencerima te im tako omogućuju da njihove ideje postanu stvarnost. ABC ima urede u Indiji, Njemačkoj i Sloveniji, a svi projekti koji se uključe u akcelerator imaju pristup uredima u Silicijskoj dolini, središtu visoke tehnologije SAD-a. Na taj način, ABC omogućuje najboljim i najzanimljivijim projektima ulazak na američko i globalno tržište.
 
Projektom Holiwork Grad Šibenik želi privući mlade inovatore, kreativce i poduzetnike te im ponuditi mjesto za rad i odmor. Centar Trokut, za koji se trenutno očekuje odobrenje sredstva od EU, bit će HUB koji će okupljati mlade ljude iz cijelog svijeta te im pružiti prostor za rad, ali i brojne prilike za uživanje u turističkoj, kulturnoj i zabavnoj ponudi Šibenika i okolice.

item - id = 483618
related id = 0 -> 642351
related id = 1 -> 642498
25. listopad 2021 04:23