StoryEditorOCM
ŠibenikSlovenci iznijeli optimistične planove

Impol TLM je poželjan poslodavac; Doznajte u kolikim plaćama uživa njihovih 420 radnika u Šibeniku

Piše Ante Talijaš
11. prosinca 2018. - 17:37

Povodom još jedne uspješne poslovne godine Impol grupa iz Slovenske Bistrice i njihova kćer-tvrtka Impol TLM d.o.o. u šibenskom hotelu Belleuve organizirali su u utorak božićno-novogodišnji domjenak za novinare. Impol TLM kao društveno odgovora tvrtka i njegov vlasnik Impol grupa stalno pomažu institucije lokalne zajednice prigodnim donacijama.

Na ovom druženju direktorica Impol TLM-a Marjana Lažeta uručila je ček od 7.500 kuna Branki Begi, ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, a za potrebe radionica ove ustanove koja već 50 godina brine o djeci i mladeži s poteškoćama u razvoju. Zanimljivo je da to nije bio izbor Uprave Impola, već su Centar Šubićevac izabrali radnici šibenskog pogona provedenom anketom.

Druženje sa šibenskim novinarima bila je prigoda da se čelnici slovenske Impol grupe osvrne i na poslovanje u ovoj godini, za koju u ustvrdili da je bila uspješna i da se i dalje bilježi rast proizvodnje u tri Impolove tvornice u Slovenskoj Bistrici, Šibeniku i Sevojnu (Srbija).

- Ovu godinu Impol TLM završit će sa 87 tisuća tona valjanih aluminijskih proizvoda, što je 17 posto više nego lani, vrijednih oko 150 milijuna eura. Od toga, pola proizvodnje odnosi se na poluproizvode koji se finaliziraju u našoj matičnoj tvornici u Slovenskoj Bistrici, dok se od gotovih proizvoda .- folije plasiraju na domaće tržište, a limovi i trake na inozemna tržišta. Posebno raduje podatak da smo uspjeli osvojiti tržište SAD-a plasmanom limova i traka, pri čemu u izvozu Impol grupe na tržište SAD-a šibenska tvornica participira s 30 posto proizvoda – kazao je Tomaž Smolar, direktor Divizije Valjaonica Impol Grupe.

Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor ovog slovenskog aluminijskog diva istaknuo je kako je od ožujka 2016. do danas, Impol grupa u šibensku tvornicu investirala oko sto milijuna eura.

- Do 2025. Godine u dugotrajnu imovinu naše tvornice u Šibeniku planiramo uložiti 80 milijuna eura, a u proizvodnju još 180 milijuna eura. U sklopu tog investicijskog ciklusa već u idućoj godini ide izgradnja nove ljevaonice s kapacitetom od 50 tisuća tona. U idućeg šestogodišnjem razdoblju planiramo podići proizvodnju unutar Grupe na 400 tisuća tona proizvoda godišnje, od čega 290 tisuća tona valjanih proizvoda, te doseći promet o milijardu eura godišnje. Veliku ulogu u tome imat će Impol TLM sa svojom toplom valjaonicom u kojoj se planira proizvodnja od 218 tisuća tona valjanih limova, traka i folija na godišnjoj razini – rekao je Andrej Kolmanič.

Nina Potočnik, direktorica tvrtke Kadring unutar grupe, istaknula je kako Impol TLM danas zapošljava 420 radnika s prosječnom plaćom od 1180 eura ili 15 posto većom plaćom od nacionalnog prosjeka.


 

02. svibanj 2024 00:57