StoryEditorOCM
Šibenikstečaj ‘matkola‘

Imenovana nova stečajna upraviteljica tvrtke višestrukog ubojice iz Šibenika: ubijenu Radojku Danek zamjenit će sutkinja iz Varaždina

Piše Šibenski.hr
18. veljače 2021. - 12:40

Trgovački sud u Zadru objavio je kako je imenovao novog stečajnog upravitelja tvrtke "Matkol" koja je bila u vlasništvu višestrukog ubojice Branka Kolopera. Kako je naznačeno, Radojku Danek, jednu od žrtava suludog krvavog pohoda, nasljedit će u ovom predmetu Tea Gatternig iz Varaždina .

'Ministarstvo pravosuđa je 1. veljače 2021. brisalo Radojku Danek sa liste A stečajnih upravitelja zbog smrti. Slijedom navedenog valjalo je u ovom stečajnom postupku razriješiti raniju stečajnu upraviteljicu i imenovati novog stečajnog upravitelja, naravno u skladu s odredbom čl. 84 Stečajnog zakona', stoji u odluci Trgovačkog suda u Zadru. 

Podsjetimo, Radojka Danek vodila je stečajni postupak Koloperove tvrtke, koja je završila u stečaju zbog duga od nešto više od 800 tisuća kuna. Tri dana nakon posljednjeg ročišta, 30. siječnja ove godine, Koloper je iz automatske puške ubio Danek, njenog supruga Marija Daneka, te poduzetnika Tonija Šparadu, vlasnika tvrtke Sabirač. Nakon toga odvezao se u Vodice gdje je ispred trgovačkog centra Djelo smaknuo i Tedija Slamića, da bi potom ubio i sebe u blizini Vodica.

18. travanj 2024 13:51